Във Виетнам беше открит музей на кафето. В него посетителите

...
Във Виетнам беше открит музей на кафето. В него посетителите
Коментари Харесай

Музей на кафето във Виетнам

Във Виетнам беше открит музей на кафето. В него посетителите могат да научат доста за историята и производството на кафе, както и да опитат разнообразни типове на ободряващата напитка.

Дълги здания с високи покриви във формата на буквата " А ". Така наподобява новият музей на кафето във Виетнам. Архитектурата е въодушевена от локалните етнически малцинства, които са и съществена работна мощ в плантациите с кафе.

Музеят е планиран, с цел да бъде отворено пространство за всеки, в това число за работещите на полето. Това е място, където хората могат да дойдат и да научат нещо за кафето, само че също и да споделят своите знания и опит.

Посетителите имат опция да се срещнат с целия развой - от развъждането на културата до печенето на кафените зърна и самото подготвяне на горещата напитка.

В музея има над 10 хиляди експоната от целия свят. Голяма част са предоставени от музея на кафето в Хамбург. Могат да се видят още антични турски съдове за кафе, както и принадлежности, употребявани от локалното население за развъждането на културата.

След обиколката тематично кафене чака гостите на музея, където да отпочинат с чаша кафе естествено. Французите слагат основите на кафе културата във Виетнам. Днес страната е един от най-големите експортьори на кафе в света.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР