Във видеообръщение към студенти от Парижкия институт за политически изследвания

...
Във видеообръщение към студенти от Парижкия институт за политически изследвания
Коментари Харесай

Когато си възвърнем всичко наше, ще завършим тази война

Във видеообръщение към студенти от Парижкия институт за политически проучвания (Sciences Po) президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи през днешния ден, че желае преди края на войната с Русия да бъде възобновена териториалната целокупност на страната му.

" Когато си възвърнем всичко наше, ще приключим тази война ", сподели Зеленски. В същото време той добави, че Киев към момента е подготвен на разговор с Москва. По думите му сегашната война с Русия е нямало да избухне, в случай че преди този момент Украйна е била станала член на НАТО.

Припомняме, че съветският президент Владимир Путин неведнъж е оправдавал нашествието, почнала на 24 февруари, с вероятността Украйна да влезе в НАТО.

Междувременно стана ясно, че администрацията на превзетата от съветските въоръжени сили Херсонска област в Украйна съобщи през днешния ден, че към президента Владимир Путин ще бъде отправена молба тази територия да стане част от Русия.

По думите на заместник-ръководителя на военно-гражданската администрация Кирил Стремоусов нужната " законодателна база " за влизане на южния украински район в състава на Руската федерация ще бъда подготвена до края на годината, осведоми novini.bg. Референдумът в Крим не бе признат от интернационалната общественост, която направи всичко, с цел да не бъде възприемана Русия като " пълностоен индивид на интернационалната общественост ", означи той.

Стремоусов сподели още, че железопътната връзка сред Херсонска област и Крим е била възобновена, само че към този момент тя се употребява единствено от военни.

Водят се договаряния в завладения украински район да бъде открит клон на съветска банка, добави той. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че жителите на Херсонска област сами би трябвало да решат дали районът да стане част от Русия.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР