Във видео обръщение премиерът Кирил Петков определи вчерашното заседание на

...
Във видео обръщение премиерът Кирил Петков определи вчерашното заседание на
Коментари Харесай

Петков: Още този месец ще отида в Северна Македония

Във видео послание министър председателят Кирил Петков дефинира вчерашното съвещание на КСНС като навременна и потребна полемика. По думите му тя е посочила, че всички участници споделят една обща цел – излизането от застоя в връзките с Република Северна Македония и даването на ново начало в устрема към добросъседство.

" Искам да благодаря на президента за свикването на КСНС през вчерашния ден, както и на парламентарно показаните групи за тяхното присъединяване. Ние дружно се обединихме към обща цел - добросъседство. Потвърдихме съществуващата позиция на България в връзките ни с районен съд Македония”, съобщи министър-председателят.

По думите му е даден и нов старт на разговора, който би трябвало да се случи през идващите месеци със западната ни съседка. " В този нов старт би трябвало да обсъдим значими за двете страни тематики за правата на българите в Северна Македония, обща инфраструктура, общ културен календар, евроинтеграция и история”, добавя той.

Бързият прогрес съгласно Петков може да бъде реализиран единствено с труд и общи старания. " Надявам се, че нашите съседи и нашата делегация ще могат да реализират действителен прогрес”, прибавя министър-председателят.

Петков декларира, че още този месец ще отиде до Северна Македония, с цел да покаже, че през градивен разговор и диалогични дейности може да бъде направено доста повече от постигнатото през последните години. " Заедно можем повече”, заключва министър председателят.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР