Във Велинград гостува пътуващата изложба на Националната библиотека “Св. св.

...
Във Велинград гостува пътуващата изложба на Националната библиотека “Св. св.
Коментари Харесай

Във Велинград гледат изложба за Левски на Националната...

Във Велинград гостува пътуващата галерия на Националната библиотека “Св. св. Кирил и Методий ” - “Посветен на Отечеството. 180 години от рождението на Васил Левски ”. Инициативата за визитата е на Народно читалище „ Св. св. Кирил и Методий-1905 “ в кв. Чепино. Първоначално изложбата бе експонирана в СУ " Васил Левски ", а в този момент може да се види в постройката на читалището в Чепино.

Пътуващата галерия на Националната библиотека е късмет повече хора да се допрян до скъпи библиографски документи за Апостола на българската независимост, и то в месеца, когато всеки българин си спомня за Левски.

Автор на изложбата, която предходната година гостува в доста български градове, е доктор Руслан Иванов. На 11 табла са подредени значими обстоятелства от живота и делото на Васил Левски, копия на документи и цитати. Централно място заемат протоколът на съвещанията на Общото заседание на Българския революционен централен комитет (БРЦК), извършено в Букурещ от 29 април до 4 май 1872 година, снимка на Васил Левски с участници във Втората българска легия и щемпел на БРЦК.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР