Във Великобритания затворникът Даниел Халиф бе обвинен в бягство след

...
Във Великобритания затворникът Даниел Халиф бе обвинен в бягство след
Коментари Харесай

Великобритания: Местят 40 затворници при по-строг режим след бягство на затворник

Във Англия пандизчията Даниел Халиф бе упрекнат в бягство след залавянето му в събота след 4-дневно общонационално търсене. Той ще яви на следващия ден в съда в Уестминстър.

21-годишният някогашен боец, който бе в пандиза по обвинявания в терористична активност, избяга в сряда сутринта, като се укри под камион, правещ доставки на храни за пандиза.

В лондонския затвор Wandsworth Халиф изчакваше правосъдно дело по обвинявания в шпионаж в интерес на Иран и слагане на подправена бомба във военна база. Халиф отхвърля всички обвинявания.

Бягството му повдигна доста въпроси за сигурността в пандиза, който е от " Категория Бе ", което ще рече с по-лек режим, в това число въпроса дали това е вярното място за случаи като неговия.

След като два дни нямаше никакви сведения за беглеца и бяха затегнати извънредно доста инспекциите по летища и пристанища, в събота граждански служител на реда съумя да залови Халиф в северно предградие на Лондон. 

Министърът на правораздаването Алекс Чок разгласи през днешния ден, че се води цялостно следствие на случая, в това число по версията, че беглецът е бил подкрепят от защитата.

Министърът разкри, че към 40 пандизчии са били преместени в други затвори с по-строг режим по съображения за сигурност.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР