Във Великобритания разсекретен държавен архив показва, че през 2001 година

...
Във Великобритания разсекретен държавен архив показва, че през 2001 година
Коментари Харесай

Лондон разсекрети скандални архивни данни за премиера Тони Блеър

Във Англия разкрит държавен списък демонстрира, че през 2001 година Тони Блеър е упорствал Владимир Путин да получи водещо място на интернационалната сцена, макар опасенията на редица публични лица.

От документите излиза наяве, че някогашният английски министър председател е бил уверен, че е доста значимо да се насърчи новият тогава съветски президент да одобри западните полезности и западния модел. Но историята изрично го опроверга, че действително това може да се случи в Русия, поради събитията през изтичащата 2022 година.

Тони Блеър е разискал своето виждане с новия тогава американски вицепрезидент Дик Чейни. Той е споделил, че " Путин е съветски родолюбец, сензитивен към загубата на почитание към Русия в света и има сходен метод на мислене като някогашния френски президент Шарл де Гол, макар че двамата не са директно сравними ".

Що се отнася до НАТО, Путин е споделил на Блеър, че няма да се пробва да забавя процеса на разширение на блока.

Зад кулисите чиновниците на Даунинг стрийт са били много по-скептични към Путин. Много политици във Англия са поставяли под подозрение до каква степен може да се има вяра на някогашен сътрудник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР).

От разкритите данни излиза наяве също, че Владимир Путин е предложил да построи газопровод до Обединеното кралство.

Руският президент е станал първият международен водач, получил чифт сребърни копчета за ръкавели от Даунинг стрийт 10 като подарък за рождения си ден през октомври 2001 година.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР