Във Великобритания разкриха тайната на растящите цени на златото -

...
Във Великобритания разкриха тайната на растящите цени на златото -
Коментари Харесай

Виновни са Русия и Китай: във Великобритания се мъчат да разберат защо се покачват цените на златото

Във Англия разкриха " тайната " на растящите цени на златото - това са Русия и Китай

Световните пазари са изправени пред изумителен феномен - внезапно повишаване на цените на златото, достигайки исторически връх от над 2200 $ за унция, отбелязва английското издание Finbold, което е профилирано в анализите на финансовите пазари, криптовалутите и така нататък

В материала се отбелязва, че това повишаване на цените - което се назовава " ненадейно " - се разисква бурно в икономическите среди. Това провокира и същинска вълна от спекулации по отношение на аргументите за това събитие. Finbold /Финболд/ също реши да не стои настрани.

Съгласно разбора на създателя на тази обява, зад внезапното повишаване на цената на златото стоят световни геополитически маневри и промени. И в това число връзките сред Русия и Китай.

В изискванията на всеобща неустойчивост и възходящо безпокойствие в международната политика, златото е най-надеждният актив за опазване на капитала. В светлината на това водачите на Русия и Китай, Владимир Путин и Си Дзинпин, се трансфораха в основни фигури в обезпечаването на рекордното повишаване на цените на благородния метал, твърди Финболд.

Новия стадий в връзките сред Москва и Пекин се трансформира в катализатор за огромни промени в международната стопанска система. Сближаването на двете страни разтревожи западните елити и докара до възходяща интернационална неустойчивост.

Изправени пред възходящата неустановеност, доста страни се обръщат към златото като инструмент за избавяне на тяхните национални запаси. А това води до увеличение на търсенето на злато. И, като разследване, до увеличение на цената му.

Въпреки това, с изключение на геополитическите фактори, редица други фактори също способстват за внезапното повишаване на цените на златото. Например въведените през 2022 година наказания против Русия, я принудиха да търси нови търговски сътрудници, което докара до възходяща наклонност към дедоларизация на международната търговия. Това докара до понижаване на доверието в западните валути и увеличение на интереса към различни капиталови активи, в това число злато.

Експертите предизвестяват, че внезапно растящите цени на златото и влошената известност на щатския $ може да са предвестници на сериозна инфлационна рецесия. Някои даже предвиждат цялостна злополука на западната финансова система и приканват за оптималната диверсификация на капиталовия портфейл, в това число и посредством златото.

Така покачването на цените на златото при започване на 2024 година не е инцидентно. Това е резултат от комплицирано взаимоотношение на световни геополитически промени, стопански фактори и промени в международната финансова система. В ерата на неустойчивост и неустановеност златото продължава да бъде мощна опора за вложителите и държавните управления. И ролята му в световната стопанска система продължава да нараства.

Нека отбележим, че международната преса обръща много огромно внимание на възходящите цени на златото. И една от главните аргументи са точно ограничаващите ограничения, които западните страни интензивно ползват.

Всъщност това е най-логичното пояснение - въпреки всичко в доста страни, които преди са държали активи в долари, лири стерлинги, евро, се чудят къде са гаранциите, че активите им няма да бъдат, да вземем за пример, замразени.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Правда.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед19778Исторически алманах по математика, основан по концепция на Христо БотевАлтернативен Поглед42088Москва: Преди атентатаАлтернативен Поглед54996Русия- страната на злото или страната на свободатаАлтернативен Поглед69780Валентин Вацев: Демократическата партия се чуди по какъв начин да накара още веднъж гробищата да гласуватАлтернативен Поглед48380Валентин Вацев: Русия би трябвало да преодолее, да надмогне, да пребори себе си, с цел да заслужи бъдещето сиАлтернативен Поглед549501Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед179151Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед137612Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед122760Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед92666Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАвторски:ПоследниНай-четениХристо Георгиев20935Полетът на Георги Иванов - отвътре на тайнитеРумен Петков57785 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР