Във Великобритания протестиращи срещу законопроекта за полицията и престъпността излязоха

...
Във Великобритания протестиращи срещу законопроекта за полицията и престъпността излязоха
Коментари Харесай

Недоволство на Острова срещу лишаването на хората от право на протест

Във Англия протестиращи против законопроекта за полицията и престъпността излязоха по улиците на доста английски градове, съобщи БНР.

Законопроектът бе наказан от бранители на човешките права, защото те считат, че елементи от него плануват отнемане на хората от право на митинг.

Законопроектът ще бъде гласуван в понеделник в Камарата на лордовете. Стотици протестиращи против проектозакона се събраха в Лондон, само че митинги имаше и на доста други места, в това число Бристол, Кардиф, Ковънтри, Ливърпул, Манчестър, Нюкасъл, Шефийлд и Плимут. В столицата протестиращите носеха плакати с думите: " Защитете правото на митинг ", а един от тях донесе и ковчег, на който беше написано " Британската народна власт - убита от торите ". Мнозина развяваха флагове на придвижването " Бунт против заличаването ".

Проектозаконът дава пълномощия на полицията да не разрешава походи и демонстрации, за които реши, че крият сериозна заплаха или са прекомерно шумни. Полицията получава по-големи пълномощия да стопира и претърсва хора. Могат да бъдат давани присъди до 10 години за увреждане на монументи и скулптури. Ще бъде неразрешено и отсядането на ромските общественост тук-там без разрешение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР