Във Великобритания лидерът на Лейбъристката партия Киър Стармър заяви, че

...
Във Великобритания лидерът на Лейбъристката партия Киър Стармър заяви, че
Коментари Харесай

Лейбъристката партия се вижда по пътя към властта във Великобритания

Във Англия водачът на Лейбъристката партия Киър Стармър съобщи, че партията му е на път към Даунинг стрийт откакто ръководещите консерватори претърпяха тежка загуба на локалните избори в Англия, съобщи БНР.

Консервативната партия загуби повече от 1000 места и ръководството в 48 общини в Англия, което надвишава и най-мрачните прогнози за представянето й. Много консерватори бяха ядосани от размера за загубите, някои от тях упрекнаха премиера Риши Сунак. Други потърсиха повода в предходните държавни управления на Борис Джонсън и Лиз Тръс.

Лейбъристите в този момент са най-голямата партия в локалните органи на властта, изпреварвайки торите за първи път от 2002 година. Много мощно се показа партията на либералдемократите, като нейният водач Ед Дейви съобщи, че това е техният най-хубав резултат от десетилетия насам, откакто откри надзор в 12 общини. Не по-малък е триумфът на зелените, които завоюваха повече от 240 места, в сравнение с предходните локални избори. Премиерът Риши Сунак призна, че резултатите са " разочароващи ", само че не вижда огромно пренасочване на гласове към лейбъристите. Киър Стармър обаче счита, че резултатите демонстрират, че партията му е в добра позиция да измести торите на общите избори следващата година и да постави завършек на тяхното ръководство.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР