Във Великобритания две нови проучвания на общественото мнение показват, че

...
Във Великобритания две нови проучвания на общественото мнение показват, че
Коментари Харесай

Торите с нова преднина за изборите на Острова

Във Англия две нови изследвания на публичното мнение демонстрират, че консерваторите на Борис Джонсън усилват преднината си преди изключителните общи избори на 12 декември.

Според анкета на „ Ъпиниум “ за вестник „ Обзървър “ торите изпреварват лейбъристите с внушителните 19 %. Това безспорно е добра вест за консерваторите, чийто водач и министър председател на страната Борис Джонсън през днешния ден публично ще оповести манифеста на партията. Много тори считат този миг за най-опасната част от предизборната акция, като се има поради, че тъкмо след оповестяването на манифеста от Тереза Мей преди изборите през 2017 година, който съдържаше не изключително известна измежду популацията обществена политика, последва срив в нейния рейтинг.

Сега обаче 47% от анкетираните  застават зад торите, 28% зад лейбъристите, 12 на 100 поддържат либералдемократите, а партията „ Брекзит “ е паднала до 3 %, което в действителност изяснява и за какво се усилва поддръжката за консерваторите, откакто Найджъл Фарадж разгласи, че няма да има претенденти, които могат да лишават гласове за торите.

Малко по-различна картина, въпреки и още веднъж в интерес на торите, рисува анкетата на BMGResearch, поръчана от „ Индипендънт “. В нея 41 на 100 поддържат консерваторите, 28% са за лейбъристите, 18%  за либералдемократите, 5% – за зелените и 3% за партията „ Брекзит “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР