Във Велико Търново се увеличават районите, в които няма централно

...
Във Велико Търново се увеличават районите, в които няма централно
Коментари Харесай

Все повече райони във Велико Търново остават без парно

Във Велико Търново се усилват регионите, в които няма централно парно отопление, поради крупни повреди по топлопреносната мрежа. От локалната топлофикация не показват периоди за отстраняването им. Засегнати са стотици клиенти, огромни административни здания и няколко учебни заведения, съобщи БНР.

Към централната градска част от през днешния ден без парно отопление е и регионът към регионалната болница във Велико Търново. На климатици и печки различно се отопляват гимназията по електроника, общинското ученическо общежитие, районният център за приобщаващо обучение, гимназията по фешън дизайн. 

Температурите в класните стаи към този момент са рискови, макар че сме присъединили климатици и печки, съобщи Боряна Мочева, шеф на гимназията по фешън дизайн: " Реално температурите са на границите на минимума, над 18 градуса, само че въпреки всичко като не се отоплява пълноценно цялата постройка, не може да се вдигнат повече от това температурите ".

От една седмица сме без парно и няма изясненост по кое време ще бъде пуснато, разяснява Мочева: " След многократни позвънявания в „ Топлофикация “, в това число и с молба за подпомагане от регионалния шеф, към момента нямаме никаква смяна в топлоподаването ".

От началото на отоплителния сезон това е девета огромна повреда по мрежата на " Топлофикация ВТ ". От сдружението оповестяват, че се работи по премахване на пробивите. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР