Във Велико Търново се проведе среща на гвардейски отряди от

...
Във Велико Търново се проведе среща на гвардейски отряди от
Коментари Харесай

Русенският младежки гвардейски отряд обмени опит във Велико Търново

Във Велико Търново се организира среща на гвардейски отряди от Северна България по менторска стратегия под наслов „ Младежите на България и Черна гора – мост за нови благоприятни условия “. В самодейността се включи и XIII юношески гвардейски отряд към Общинския юношески дом.

По време на събитието над 150-те участници имаха опция да се срещнат и беседват с Н. Пр. Йелена Филипович - Стоянов - дипломат на Черна гора в Република България. Всеки от отрядите бе подготвил презентация, с която да показа своята активност и институцията, която съставлява.

Менторската стратегия се осъществя като взаимна самодейност с дълготрайност от януари до април на актуалната година. През месец април определени участници ще посетят Черна гора за продан на културни практики и обичаи. Те ще бъдат селектирани въз основа на присъединяване си в конкурс за есе. Темите, по които младежите ще пишат са:

1. Създаване на планова концепция за учебен продан на младежи от България и Черна гора.

2. Младите хора - мотори на културната смяна.

След завръщането си в България момчетата и девойките ще показват усещанията си от визитата в Черна гора. За задачата ще бъдат проведени специфични срещи в учебните заведения им у нас.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР