Във Велико Търново литургията за Великден беше отслужена под открито

...
Във Велико Търново литургията за Великден беше отслужена под открито
Коментари Харесай

Великден на Царевец: Литургията във Велико Търново беше отслужена под открито небе

Във Велико Търново литургията за Великден беше отслужена под намерено небе. Вижте повече от кореспондентите ни в града.

 

Стотици поданици и посетители на Велико Търново се изкачиха на върха на хълма Царевец, с цел да чуят пасхалното свещенодействие под звездите. След 618 години спиране традицията Великден да се посреща на царския рид беше обновена по концепция на общината през 2011 година. Пред вратите на Патриаршеската черква " Свето Възнесение Господне " миряните си пожелаха здраве и примирение.

 
Христос Воскресе, поисквам здраве, благополучие и обич на всички български фамилии, също и на приятелката ми, с която чакаме дете и до година тук на Царевец да съм с него.
Илия Манолов
Аз съм със сина ми, една доста хубава негова компания, приятеля ми и доста хора, които обичам. Преди всички здраве, благополучие и шанс, тъй като без него няма по какъв начин да се реализира всичко друго.
Десислава Петрова
Много величествено, то на възвишен рид по какъв начин да се усеща човек? По-специално прекарване го вършат хората, които са с мен, а точно моите родители и доста близки другари.
Йоан-Петър

Всички посетители съумяха да си вземат от Благодатния огън. Точно в среднощ и на историческия рид се чу радостната новина, а пожеланията за Христовото възкресение бяха съпроводени с празничния звън на камбаните на крепостта.

Малко по-късно от хълма Царевец  тръгна литийното шествие към катедралния храм на Велико Търново. Там по традиция на миряните бяха раздадени червени яйца и козунаци.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР