Във вечерните часове на 31 октомври около 21 ч., навръх

...
Във вечерните часове на 31 октомври около 21 ч., навръх
Коментари Харесай

Посред нощ в София: Цигани нападнаха автобуси с камъни и яйца

Във вечерните часове на 31 октомври към 21 ч., точно на Хелоуин, поданици на квартал „ Христо Ботев “ са направили цялостен разгром над рейсове на градския превоз, оповестиха от Министерство на вътрешните работи и от Общината. Атакувани са коли по линия 79, която минава през квартала. За момента не е ясно каква е повода рейсовете да бъдат замеряни с камъни, яйца и всевъзможни предмети.

Проявена е и експанзия към лидер, който е потърпевш. Циганският разгром приключва с четири развалени рейса. Счупени са стъкла, изкъртена е врата на един от автобусите. Според очевидци на погрома, всичко стартира към 20,30 ч. и ескалира към 21 ч. При идването на служители на реда в квартала, множеството от вандалите се омитат.

" Изключително отчаян съм, че патрулите от Първо районно не са съумели да прекратят мелето и са разрешили циганската навалица да вилнее и да унищожава общинска благосъстоятелност. Това е следващ случай, в който роми от кв. „ Христо Ботев “ мародерстват, вандалстват и чупят рейсове по тази линия. Това е и следващ случай, когато органите на Министерство на вътрешните работи не съумяват да овладеят разбеснели се цигански банди из София ", разяснява общинския консултант от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера. Той разгласи, че ще внесе предложение рейсовете към този момент да не минават през квартал " Христо Ботев ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР