Във вечерните часове на 31 октомври около 21 ч. жители

...
Във вечерните часове на 31 октомври около 21 ч. жители
Коментари Харесай

Цигани нападнаха автобуси с камъни и яйца

Във вечерните часове на 31 октомври към 21 ч. поданици на квартал „ Христо Ботев “ правят цялостен разгром над рейсове на градския превоз. Атакувани са коли по линия 79, която минава през квартала. За момента не е ясно каква е повода рейсовете да бъдат замеряни с камъни, яйца и всевъзможни предмети.

Проявена е и експанзия към лидер, който е потърпевш. Циганският разгром приключва с четири развалени рейса. Счупени са стъкла, изкъртена е врата на един от автобусите.  Изключително отчаян съм, че патрулите от Първо районно не са съумели да прекратят мелето и са разрешили циганската навалица да вилнее и да унищожава общинска благосъстоятелност. Това е следващ случай, в който роми от кв. „ Христо Ботев “ мародерстват, вандалстват и чупят рейсове по тази линия. Това е и следващ случай, когато органите на Министерство на вътрешните работи не съумяват да овладеят разбеснели се цигански банди из София...

Вчера беше огласен от една национална медия случая с гетото на „ Захарна фабрика “ - за ден имаме втори случай с второ циганско гето, когато брутално се нарушава публичният ред, заплашва се животът на жители, поврежда се общинско имущество и се протяга ръка на транспортни средства от градския превоз. Очаквам от Столична дирекция на вътрешните работи не просто да намери и изправи пред закона нарушителите, само че и да се заеме съществено с респектирането на живущите в кв. „ Христо Ботев “, които явно си мислят, че са над закона и всичко им е разрешено. Настоявам Столична дирекция на вътрешните работи неотложно да влезе с елементи на Жандармерията в гетото и да стартира поголовни инспекции по престъпна линия.

Що се отнася до непрекъснатите похищения (вербални и физически) над водачи по линия 79, до непрекъснатото чупене  на рейсове на градския превоз по тази и други рискови линии считам, че нещата към този момент постановат радикални и драконовски ограничения. Заради предходни сходни обстановки и поради този случай импортирам отчет, с който ще предложа маршрутът на линия 79 да се промени и той към този момент да не минава през кв. „ Христо Ботев “. Така вандалите и останалите примитивно мислещи там ще имат време да разсъждават над постъпките си, до момента в който вървят половин-един километър до най-близката спирка! Подобно държание не може да бъде толерирано под никакъв метод и първата стъпка към отрезвяване е да бъдат лишени от градски превоз, за който по този начин или другояче рядко заплащат.

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР