Във Вашингтон се разразиха сблъсъци между поддръжници на американския президент

...
Във Вашингтон се разразиха сблъсъци между поддръжници на американския президент
Коментари Харесай

Сблъсъци между привърженици на Тръм и полицията във Вашингтон, има арестувани

Във Вашингтон се развихриха конфликти сред поддръжници на американския президент Доналд Тръмп и полицията, оповестява Fox News.

Преди плануваното за през днешния ден удостоверение на успеха на Джо Байдън на президентските избори в Конгреса, нощес няколкостотин последователи на Тръмп настояха да не се броят електоралните гласове от противоречивите щати, където Байдън завоюва с дребна разлика. Първоначално демонстрацията протичаше умерено, без присъединяване на крайнодесни групи, които са участвали на сходни акции по-рано.

Сблъсъците сред стачкуващите и полицията започнаха нощес тамошно време. Според информации в медиите чиновници на службите за сигурност са употребявали пикантен спрей, с цел да разпилян протестиращите. Полицията е арестувала най-малко шестима души за разнообразни нарушавания на закона, в това число владеене на оръжие, муниции и нахлуване против служител на реда.

Доналд Тръмп не признава проваляне на президентските избори. В същото време за Байдън гласоподаваха 306 електори в Избирателната гилдия, а за Тръмп - 232 електори, одобрявайки резултатите от гласуването, а по-късно през днешния ден конгресмените също би трябвало да създадат това. Встъпването в служба на определения президент е планувано за 20 януари.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР