„Във вашата младост се оглежда нашето бъдеще“, с тези думи

...
„Във вашата младост се оглежда нашето бъдеще“, с тези думи
Коментари Харесай

ПУ започна учебната година с 3700 първокурсници

„ Във вашата младост се оглежда нашето бъдеще “, с тези думи се обърна към студентите по време на откриването на новата академична година в Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “ ректорът проф. доктор Запрян Козлуджов.

Първокурсниците за тази образователна година са 3400 – това се равнява на 98% от упълномощения държавен банкет. Заедно със заетите места в двата филиала броят им доближава 3700. Общата цифра на учащите е над 20 000, разпределени в над 120 специалности и 118 магистърски стратегии. За образованието ще се грижат 600 преподаватели, 400 от тях са с докторска степен, а 85 са професори.

На откриването участваха и зам.-ректорите, деканите на деветте факултета,жзам.-министърът на образованието и науката доктор Петър Николов, зам.-областният шеф Петър Петров, кметовете на региони „ Централен “ и „ Северен “ – Георги Стаматов и Ральо Ралев.

Церемонията обичайно включваше ритуално предаване от абитуриентите на първокурсниците на знаците на университета – ключ, издание на „ История славянобългарска “ на Паисий Хилендарски и знамето на висшето учебно заведение.

 ПУ стартира образователната година с 3700 първокурсници  ПУ стартира образователната година с 3700 първокурсници  ПУ стартира образователната година с 3700 първокурсници
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР