Във Варна в рамките на фестивала Златна роза“ българската екшън-комедия

...
Във Варна в рамките на фестивала Златна роза“ българската екшън-комедия
Коментари Харесай

Комедията Екшън е глътка въздух в българското кино

Във Варна в границите на фестивала „ Златна роза “ българската екшън-комедия -„ ЕКШЪН “ ще се срещне за първи път с необятната аудитория. Това е една ирония на кино промишлеността и най-много на едноименния род, който се снима на конвейер у нас. Заглавието е игра на думи сред филмите, с които сюжетът се майтапи, изразът „ огромен екшън “ и командата за начало на фотоси.
В изпълнената с обрати комедия, историята се върти към трима другари от детинство, които пробват да се доберат до американската звезда Джон Келър (събирателен облик на артисти от вида на Жан Клод Ван Дам, Силвестър Стаолун и Чък Норис), с цел да връчат в ръцето му собствен личен сюжет за продължение на паметния филм от 90-те „ Турбо ченгето “. Звездата на въпросния Джон Келър към този момент е позалязла, дотолкоз че снима съвременна научно-фантастична версия на „ Винету “ в София.
Момчетата се забъркват в серия от непредвидени обстановки, цялостни с гангстери от три континента и обрати на всяка крачка. Разнородният и цветен актьорски състав включва имена като Пламен Димов, Петър Петров, Милко Йовчев, Джонас Толкингтън, Тери Рандал, Реймънд Стиърс, Юта Такенада, Александър Койнов, Дий Юн, Азуса Йонеока, Юлиан Малинов, Цветомир Ангелов, Теодор Папазов, София Бобчева и Яна Маринова.
Специално присъединяване има и Васил Кожухаров, най-известният глас в България, индивидът озвучавал всички екшъни през 80-те и 90-те. Неговият дублаж прибавя доза натурализъм в една от най-емблематичните екшън подиуми на кино лентата, възстановка на „ Турбо ченгето “, която видео фанатиците ще оценят по достолепие.
„ ЕКШЪН “ е режисьорският дебют на Радослав Илиев („ Студената война “) и първи независим филм на сценариста Тео Чепилов („ Под прикритие “), а оператор е Борислав Пенчев, който от години работи в канадската кино промишленост и е в камера департамента на сериали като Prison Break, The Flash, Arrow, Legends of Tomorrow, Once Upon a Time, Minority Report и Supernatural.
Премиерата на „ ЕКШЪН “ в границите на фестивала „ Златна роза “ е на 3 октомври (четвъртък) от 18:00, а филмът излиза на екран в края на януари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР