Във Върховна касационна прокуратура (ВКП) са получени изисканите материали от

...
Във Върховна касационна прокуратура (ВКП) са получени изисканите материали от
Коментари Харесай

ВКП откри данни за повече лица от списъка на Бареков, отколкото от този на Петков

Във Върховна касационна прокуратура (ВКП) са получени изисканите материали от Министерство на вътрешните работи, ДАНС, КПКОНПИ и Национална агенция за приходите по отношение на извършванa инспекция по информация за вероятно осъществени закононарушения от 24 лица , оповестиха от държавното обвиняване.

След разбор на всички получени материали е открито, че за 12 от общо 24 лица е подадена информация за осъществявани дейности в осъществяване на дадени инструкции от прокурори във връзка инспекции и следени досъдебни производства.

Относно 3 от всички 24 лица Министерство на вътрешните работи, ДАНС, КПКОНПИ и Национална агенция за приходите са изпратили материали, касаещи същите лица , които ще бъдат изпратени на съответната прокуратура по подготвеност.
 Борисов и Горанов в листата на Кирил Петков
Борисов и Горанов в листата на Кирил Петков

Кирил Петков: Информацията от Google е в действителност невисок предел на упования към прокуратурата

По отношение на 9 лица институциите не са дали каквито и да било данни за вероятно осъществени от тях закононарушения и нарушавания. Въпреки това предоставените от Николай Бареков материали и сведения, касаещи лицата, ще бъдат изпратени на способените прокуратури за инспекции налице ли са данни за осъществени престъпения.

Припомняме, че по Кирил Петков ВПК от Министерство на вътрешните работи, ДАНС, КПКОНПИ и Национална агенция за приходите за 11 от посочените 19 лица, като на способените прокуратури събраната информация за двама души. След това, че за единия - Александър Манолев, следва разбор на събраните материали и осъществяване на преценка за съществуването на задоволително доказателства за привличането му към наказателна отговорност. Специализираната прокуратура пък получи събраната от ВКП, като заяви, че преписката е предоставена на наблюдаващ прокурор, който да реши за присъединението на материалите към формирано досега досъдебно произвеждане във връзка с предприемача.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР