Във Франция тази седмица настъпва горещо време, но трябва да

...
Във Франция тази седмица настъпва горещо време, но трябва да
Коментари Харесай

Френските власти изтеглят над 7000 продукта заради опасни канцерогени

Във Франция тази седмица настава горещо време, само че би трябвало да се наслаждавате на студен сладолед с нараснало внимание, написа Le Figaro. През последните дни Главната дирекция за конкуренция, ползване и битка с измамите (DGCCRF) изтегли над 90 разнообразни марки от супермаркетите заради наличието на рискови канцерогени в тях.

В началото на септември 2020 година белгийски сътрудници са уведомили DGCCRF, че оптимално допустимите граници за наличие на етиленов оксид са превишени във вносните сусамови семена. Използва се за битка с плесените, само че Френският народен проучвателен институт (INRS) го изброява като „ кадърен да аргументи рак “ и „ да аргументи генетични аномалии “. От 2011 година насам това вещество е неразрешено за приложимост в хранителни произведения.

След предизвестие от Белгия, френската генерална дирекция стартира следствие, с цел да откри повода за зараяването. В очакване на резултатите от инспекцията, DGCCRF отдръпна всички артикули, които надвишават допустимите граници на етиленов оксид, в това число тези, съдържащи нечисти семена от сусам, псилиум и подправки, които могат да бъдат нечисти, както и дъвка от рожкови, която се употребява като стабилизатор в сладолед, показва изданието, представено от Агенция " Фокус ". 

Всеки изтеглен артикул нормално се появява на уеб страницата на RappelConso, както и цялостният и непрекъснато обновен лист е наличен на уеб страницата на Министерството на стопанската система, оповестява френският вестник. Общо приказваме за повече от 7 хиляди продукта от необятен набор от категории и марки: самун, бургери, крекери, бисквити, зърнени храни, брашно, сладолед и сорбета, сосове и масла, сирена, инстантни ястия, чай и кафе. 

Главната дирекция за конкуренция, ползване и битка с измамите (DGCCRF) упорства производителите да стартират да изтеглят партиди първични материали и модифицирани артикули, които съдържат етиленов оксид. Потребителите, закупили нечистия артикул, също би трябвало да отидат до магазина, с цел да се осведомят за връщането и компенсацията. В същото време тези, които към този момент са яли тези храни и виждат странични резултати, са поканени да се съветват с доктор, показва още Le Figaro.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР