Във Франция се усеща силно напрежение и страх, а до

...
Във Франция се усеща силно напрежение и страх, а до
Коментари Харесай

Над 7000 военни са мобилизирани да помагат на полицията за опазване на сигурността в Париж

Във Франция се усеща мощно напрежение и боязън, а до нощес евакуираните летища станаха 13. Това сподели коресподнетът на Euronews Bulgaria в Париж Йорданка Костадинова. Тя изясни, че всички тези сигнали бяха подправени.
Министър-председателят Елизабет Борн обаче съобщи, че всеки хванат за тези сигнали ще бъде осъден. Такива сигнали имаше и в Лувъра, а за последните дни три пъти беше затворен и Версайския замък.
Във Франция живее една от най-големите мюсюлмански и еврейски общности в цяла Европа и най-силно се усеща напрежението, описа още Йорданка Костадинова.

Засилено е полицейското наличие, а над 7000 са военните, мобилизирани да оказват помощ на полицията и жандармерията и да патрулират из улиците на Париж. По думите на журналиста най-засилено е полицейското наличие към учебни заведения, метростанции и гари. Синагогите са строго охранявани, изключително в петък и събота когато има молитва. Това обаче се отразява успокояващо на жителите, тъй като се усещат по-сигурни и предпазени, сподели още Костадинова.

Целия диалог вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР