Във Франция денят започна с транспортен хаос заради националния протест

...
Във Франция денят започна с транспортен хаос заради националния протест
Коментари Харесай

Транспортен хаос във Франция заради протеста срещу цените на горивата

Във Франция денят стартира с транспортен безпорядък поради националния митинг против по-високите цени на горивата. На доста места са блокирани пътища от по този начин нареченото придвижване на жълтите жилетки.

Подробностите за ситуацията във Франция от кореспондента на БНР Юлия Талева.

Протестът, както се очакваше, е забележителен, цяла Франция през днешния ден е в ръцете на " жълтите жилетки ", както се нарекоха протестиращите. Според формалните данни интерактивните карти в интернет към този момент са в ход над 1000 акции, барикади, интервенции " охлюв " по основните пътни артерии, кръстовища, бензиностанции и търговски обекти.

В Париж първите тапи се почувстваха още сутринта и последователно сковаха околовръстния път, придвижването в този момент е затруднено най-вече на север от столицата. Около 50 хиляди са стачкуващите из страната - това са най-вече превозвачи, земеделци, само че и водачи на коли за спешна помощ, които още нощес стачкуваха в Париж. Полицията получи в допълнение подкрепление, с цел да владее обстановката.
  Пътни блокади във Франция против високите цени на горивата Пътни блокади във Франция против високите цени на горивата
Във Франция през днешния ден се чака транспортен безпорядък поради деня на народен митинг против по-високите цени на горивата. Пътни блокади са планувани в цялата...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР