Във Франция автомобилистите, които редовно качват други пътници по пътя

...
Във Франция автомобилистите, които редовно качват други пътници по пътя
Коментари Харесай

Във Франция дават по 100 евро на шофьор, ако вози и друг за работа

Във Франция автомобилистите, които постоянно качват други пасажери по пътя им за работните места, получават бонус от 100 евро от тази година. Целта е да се насърчи споделеното пътешестване и по този начин да се понижат тапите и нездравословните излъчвания. В добавка от тази година по някои автомагистрали там се опитват и специфични ленти за придвижване на леки коли, в които пътуват повече от двама души, в това число и водачът.
Прочетете още
Плановете да се насърчат споделените пътувания във Франция излязоха още през 2019 година, само че пандемията и потребността от обществена отдалеченост забавиха въвеждането в практиката на ограниченията.

“Този
бонус цели да насърчи водачите да прибягват към споделено пътешестване. Освен позитивното въздействие върху климата това е и отговор на по-високите цени на горивата ”, сподели френската министърка на енергийния преход Аниес Пание-Рюнаше.

Изплащането на
бонуса предстои на редица условности и задачата му е в действителност да понижи ежедневния трафик към огромните градове от хора, които пътуват за работа. Парите са предопределени единствено за новорегистрираните консуматори на платформите за споделено ежедневно пътешестване, като има и ограничаване: заплащат се единствено при пътувания, по-кратки от 80 километра. Т.е. не може лидерът да получи бонус за това, че е качил някого в Париж, с цел да пътуват за Ница.

Освен това първото заплащане е в рамките единствено на 25 евро, а останалите 75 евро се заплащат, в случай че са осъществени най-малко 9 такива пътувания през идващите три месеца.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР