Във Франкфурт DAX се движи с понижение около 1% в

...
Във Франкфурт DAX се движи с понижение около 1% в
Коментари Харесай

Коктейл от фактори стана причина за понижение на европейските акции

Във Франкфурт DAX се движи с намаляване към 1% в понеделник, а в Италия банките губят към 3-4%

Още по тематиката
Италия отстъпи пред Брюксел за бюджета

Решението на Рим да понижи бюджетния недостиг от 2020 година нататък успокои пазарите
4 окт 2018
Китай се пробва да притегли повече задгранични вложители с данъчни облекчения

Така Пекин се пробва да компенсира отрицателните резултати от комерсиалната война
3 окт 2018
Разпродажба на италиански облигации поради упования по-голям бюджетен недостиг
28 сеп 2018
Тръмп възнамерява нови мита върху китайски артикули

Опасенията са, че нито една от двете страни няма да отстъпи в очертаващата се комерсиална война
19 юни 2018 Акциите на европейските фондови пазари се намалиха в първия ден на седмицата, откакто коктейл от фактори натежа върху котировките им. Загубите по обед са към и под 1% при DAX и САС, написа Reuters.

Вълната в Европа се придвижи от Китай, където пазари страдат от американските мита макар нов пакет тласъци, разгласен от китайското държавно управление. Беше понижен и процентният запас, който китайските банки би трябвало да държат в наличност. Световните показатели реагираха на тези вести със спад.

Доходността на американските облигации скочи внезапно предходната седмица, което също разтревожи вложителите, а в допълнение към това е и обезценяването на италианския дълг. Напрежението към приемането на бюджета на страната се повишава след изявления от Рим през уикенда, че държавното управление няма да се откаже от разноските си. В резултат на това еврото поевтиня с 0.4%, което е най-ниското от 14 август насам. Пазарите на облигации реагират с намаляване в цените и растеж на доходността поради упованията за борба сред Италия и Европейската комисия за равнището на недостига. Всичко това стана причина и италианският борсов показател FTSE MIB да е един от най-губещите денем с 1.22%, понесен и от акциите на банките, които са с по 3-4% надолу.

Петролът падна до 83.27 $ на барел, откакто Съединени американски щати оповестиха, че може да създадат изключение от иранските наказания и да разрешат импорт на ирански нефт.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР