Във фонда на Регионалния исторически музей в Добрич се съхранява

...
Във фонда на Регионалния исторически музей в Добрич се съхранява
Коментари Харесай

Изложба за развитието на предизборната агитация подготвят в Добрич

Във фонда на Регионалния исторически музей в Добрич се съхранява извънредно богата сбирка от предизборни материали от най-ново време, оповестяват експерти от отдел „ Нова и най-нова история “ на музея.
През годините са събрани близо 5000 броя материали от другите предизборни акции, провеждани след демократичните промени от 1989 година, включващи акциите за седмо Велико национално заседание, за избори за нормално Народно заседание, предизборните акции за локална власт, за президент и вицепрезидент на Република България, както и за Европейски парламент.
В главната си част от сбирката е от материали на книжен притежател – плакати, листовки, брошури, дипляни, знаменца, стикери и други Богат е и наборът от предмети, употребявани от политическите партии и обединения в предизборните акции. Сред тях са химикали, запалки, значки, ключодържатели, отварачки, гривни, тениски, шапки. Наблюденията на музейните експерти са, че с всяка последваща акция политическите партии стават все по-изобретателни в метода на осъществяване на пропагандата.
В последните години предизборните акции се придвижиха и в интернет пространството. В момента се организира събирателска активност, обвързвана с актуалната акция за избори за локална власт. Идеята на експертите от музея е да подредят галерия, проследяваща развиването на предизборната пропаганда през последните три десетилетия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР