Във Финландия животът в хармония с природата и грижата за

...
Във Финландия животът в хармония с природата и грижата за
Коментари Харесай

50 години грижа за природата – екологичният пример на финландците и водка Finlandia

Във Финландия животът в естетика с природата и грижата за нейното запазване са неизменима част от националния темперамент. Правителство, частни бизнеси и елементарни жители съблюдават съществени екологични правила, с помощта на които финландската природа е една от най-запазените в света. Използването на възобновими източници на сила, разнообразни положителни практики за ограничаване на автомобилния трафик и преработването са измежду най-популярните способи за поддържане на резистентен метод на живот в северната страна.

Чудесен образец за природосъобразно произвеждане е Водка Finlandia, която тази година отбелязва своята 50-годишнина. От самото си начало напитката е тясно обвързвана и подвластна от естествените богатства на страната, разчитайки напълно на изцяло екологични първични материали. Ето за какво всички процеси в дестилерията й са съобразени с опазването им, а потреблението на новаторски технологии, разрешава построяването на стабилно произвеждане.

Водата в състава на водка Finlandia се взима непосредствено от извора Rajamäki и е естествено пречистена от ледникови морени, основани преди повече от 10 000 години от оттеглящи се ледници. С цел да защитят извора, производителите, които имат земята, са я оповестили за предпазена зона, с лимитирано строителство.

Компанията на паметната финландска напитка има за цел до 2025 година да понижи до нула своя въглероден отпечатък. Ето за какво индустриалният развой на водката разчита на биоенергия, а все още 99,9% от отпадаците й се употребяват наново в разнообразни процеси в дестилерията и други промишлености. Люспите от ечемик се изгарят, с цел да се подкрепи генерирането на пара под налягане, употребена при филтрация. Влакната от ечемик се употребяват в производството на фуражи за животни, а спомагателното нишесте се отделя и употребява в хартиената и хранителната индустрия.

 MAIN KV

Въглеродният диоксид от ферментацията се събира и втечнява, след което се доставя в газовата индустрия, а отпадъчната пепел от електроцентралата се употребява от фермерите за възстановяване на почвата. Водата, употребена в процеса на произвеждане за изстудяване и отопление, се рециркулира в затворена система, с цел да управлява дейно температурата и да сведе до най-малко потреблението на вода. Дори емблематичната бутилка на марката неотдавна беше модифицирана, тъй че да бъде понижено тежестта ѝ с 15%, спестявайки в допълнение сила и първични материали.

Освен свежата вода от извора Rajamäki, водка Finlandia дължи неподправеният пресен усет и на прословутия златен финландски ечемик. Той също е част от екологичната философия на напитката, защото стига до дестилерията недокоснат от химикали. Почвата, в която се отглежда, не изисква обработка с химични пестициди, защото студената северна зима оказва помощ за попречване на нездравословни плесени и други вредители. Другата причина за неговата неподправена особеност е незалязващото цели 72 дни финландско слънце през лятото, под което ечемикът пораства постепенно и внимателно.

Всичко това трансформира водка Finlandia освен в неустоима напитка с чист и пресен усет, само че и в същински образец за резистентен бизнес, успяващ да запази непокътнатите естествени запаси, от които черпи своите първични материали.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР