Във фейсбук профила на един от организаторите на атенатата в

...
Във фейсбук профила на един от организаторите на атенатата в
Коментари Харесай

Таен свидетел: Атентаторът от Сарафово не е трябвало да загине

Във фейсбук профила на един от уредниците на атенатата в Сарафово - Хасан ел Хадж Хасан, е имало коментар от негов другар, който разказва като воин Мохамед Хюсеини - мъжът, който се самовзриви и умъртви 7 души на бургаското летище. Това излиза наяве от показанията на скришен очевидец по делото против Ел Хадж Хасан и съучастника му Мелиад Фара. То се гледа през днешния ден в спецсъда, а двамата са упрекнати задочно.

" Използвайки стила на тези организации и профила, несъмнено не е считано Хюсеини да загине по време на атентата ", разказал неизвестен очевидец по делото. След разпита му показанията му бяха прочетени, а от думите му, че е " взел присъединяване в правенето на профил на причинителите, който е пратен до териториалните дирекции на Министерство на вътрешните работи " се разбра, че очевидецът е част от службите за сигурност.

Фара е бил разследван в Австралия за преместване на самоделна бомба, разказал още очевидецът. Според него Хасан е сглобил самоделната бомба, защото имал висше инженерно обучение.

Тримата евентуално са контактували през фейсбук профила на Асиа Хюсейни - сестра на самоврзивилия се мъж.

" По някакъв метод тя е осъществявала връзката сред атентанора и двамата съучастници. Предполагаме това, имайки поради и обвързаността на семействата с терористични организации ", споделя още очевидецът.

Делото продължава през май.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР