Ваучери за здравна превенция на стойност 400 лв. Това гласи

...
Ваучери за здравна превенция на стойност 400 лв. Това гласи
Коментари Харесай

Ваксинираш се, получаваш ваучер за 400 лева в спа хотел

Ваучери за здравна предварителна защита на стойност 400 лева Това гласи екзотичното предложение на Българския съюз по балнеология и спа туризъм към служебното държавно управление. Идеята е този ваучер да става владеене на всеки един, минал цялостен курс на имунизация против COVID-19 в страната.

Предложението включва финансова рамка от 400 лева на човек за 7-дневен престой в хотел с включени 5 процедури за предварителна защита или профилкатика на здравето, ползвайки естествения запас – минерални води, лековит климат, пелоиди. Ваучерът да има период на годност от една година, желаят от съюза по балнеология и спа туризъм.

" Ефектът от разпределяне на средства за „ Ваучери за здравна предварителна защита “ ще е възстановяване здравния статус на популацията, понижаване на заболеваемостта, понижаване на хоспитализацията на пациентите, намаление разноските за опазване на здравето.

Ще се осъществя сполучлива акция за стимулиране на имунизацията против COVID-19, ще се подкрепи на балнео и СПА общините, както и на целия туристически бранш, за превъзмогване следствията от рецесията ", гласят претекстовете за предлагането.

" Световната пандемия от COVID-19 е историческият миг на осъзнаване ролята на мощния имунитет и добър здравен статус на популацията в битката с вируса. За страдание, след двегодишна борба и опити за преодоляване на рецесията, България е преди всичко по смъртност и на последно място по имунизация измежду Европейските страни.

Имунитетът и здравния статус на популацията ни с години е злепоставен от неналичието на политики за предварителна защита в опазването на здравето и концентриране на средства за болнично лекуване, вместо предварителна защита (Доклад за опазване на здравето на Американска камара, OECD).

Ние показваме своята Позиция за острата нужда от разпределяне на целеви средства, посредством Национален проект за възобновяване и резистентност или посредством държавния бюджет на Република България за Ваучери за здравна предварителна защита, които да бъдат предоставяни на българските здравно-осигурени жители, след прекосяване на цялостен курс имунизиране против COVID-19 ", считат от Българския съюз по балнеология и спа туризъм ".

Позицията и предлагането са изпратени до премиера Стефан Янев, министъра на туризма Стела Балтова, здравния министър Стойчо Кацаров, министъра на стопанската система Даниела Везиева и вицепремиера Атанас Пеканов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР