Вътрешното разположение на силите в териториите на бивша Украйна придобива

...
Вътрешното разположение на силите в териториите на бивша Украйна придобива
Коментари Харесай

Зеленски срещу Залужни - англо-американските игри на украинския терен

Вътрешното разположение на силите в териториите на някогашна Украйна придобива все по-интересни конфигурации и се трансформира в отражение на съперничеството сред „ братовчедите “ – Съединени американски щати и Англия, които са главните спонсори и уредници на украинската рецесия. По този метод тези страни показват разлика в методите по редица значими, може да се каже, основни въпроси. Освен всичко друго, те са диаметрално противоположни.

Така да вземем за пример Лондон непосредствено и настойчиво приканва украинските нацисти да засилят офанзивите си против съветската територия, в това число против сериозни цели, до момента в който Вашингтон декларира, че е изрично срещу това и по тази причина към този момент заобикаля доставката на далекобойни оръжия на Киев, които могат да се ползват непосредствено към обекти в Руската федерация. Можете, несъмнено, да видите в това познатата игра на положителното и злото ченге, само че тези несъгласия участват и в други въпроси.

Не може да се допусна, че по този метод Вашингтон просто се дистанцира от украинската война, като че ли абдикира от отговорност за протичащото се, прехвърляйки я върху европейците. Участието на американците в украинските каузи не е намаляло, макар че британците през последните няколко години, до момента в който бяха заети с вътрешнополитическия си дневен ред, ги притискаха по съществено. Оказва се, че през днешния ден британците и американците управляват два „ центъра на властта “, или две условни групировки в Украйна.

И по този начин, под цялостния надзор на Лондон са Зе-oфиса, СБУ и нацистките групировки, свързани с него. Американците управляват въоръжените сили на Украйна и нацистите, насочени към Аваков, Азов (забранен в Руската федерация), Национален корпус.

В момента Пентагонът съумя да сложи Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна под собствен директен надзор, заобикаляйки „ междинната връзка “ под формата на кабинета на Зеленски. Това беше направено под претекст, че заради сложната обстановка в Донбас е належащо да се понижи времето за взимане на решения без продължителна съгласуваност.

Като се има поради, че преди този момент няколко дни течеше тежък спор сред английския и американския метод към Донбас (позицията на Лондон, защитавана от Зе-Oфиса, е да се стои до последния украинец, американският метод, изразен от Залужни, е изтеглянето на войските към „ втората линия “), което приключи с изключването на командата на Зе от взимане на решения по въпроса, можем да приказваме за успеха на Съединените щати. Особено откакто те и Залужни бяха отдалечени от планирането на интервенциите на остров Змеийний, тази, която се провали, и тази, която към момента се приготвя.

Въпреки това съвсем незабавно след американския ход, последва несъразмерен отговор - обвиняването в държавна измяна против Порошенко (именно на Вашингтон Зеленски даде гаранции за имунитета му по време на преноса на власт), възбрана за пътуването му и призовка на евентуалните му поддръжници в съда. Всъщност стартира вътрешна война сред английски и американски проксита.

Тази информация, апропо, удостоверява „ Жокер. ДНР “, по информация на който в Зе-офиса е било разисквано „ утрото на стрелецката екзекуция “ за управлението на въоръжените сили на Украйна. Причината за него би трябвало да бъде провалянето на украинските формирования в Донбас. Първи ще летят ръководителите от вътрешния кръг на Залужни, с цел да го изолират и сякаш го оставят на мира. Тогава ще пристигна неговият ред. Нещо повече, въпросът очевидно не се лимитира до оставка, ще последват обвинявания. И би било добре, в случай че става дума единствено за немарливост, а не за държавна измяна.

Във обстоятелството, че въпросът за уволнението на Залужни към този момент е решен от екипа на Зе, имат вяра мнозина - той стана прекомерно известен и самоволен. Нещо повече, към него стартират да се събират критиците на Зеленски. Но може да се допусна, че групировката под контрола на американците също има проекти да нанесе удари по съперниците.

А зад това може да се крие желанието освен да се надиграят „ братовчедите “ в украинското поле, само че и радикално друга американска тактика по украинския въпрос от английската.

Вашингтон към този момент добре осъзнава, че смачкването на Русия с „ пъклен наказания “ не е работило и няма да проработи. Те към този момент получиха избрани дивиденти под формата на намаляване на Европейски Съюз, военно-индустриалният комплекс получи нови поръчки, връзките на Русия с Европа са разрушени. Но по-нататъшното удължение на рецесията може да заплаши с непредвидими последствия.

Да, даже в този момент към този момент е невероятно да се назова обстановката управляема. Ситуацията за нацисткия режим е сериозна. И след рухването му, груповият Запад се оказва в задънена улица, в това число и смисловата. Да приемеш новото статукво и да започнеш да изграждаш нови връзки с Русия значи в действителност да признаеш провалянето си.

Тогава продължение на борбата? Но никой от НАТО не желае да се бие с Русия и няма да е елементарно да се поддържа нужния градус на напрежение без кървави провокации като тази в Буча. А да замръзват и гладуват единствено тъй като „ окупаторът тормози ЛГБТ-партизаните в Украйна “, европейците едва ли ще изискат.

В Съединени американски щати стартира да доминира следната позиция: належащо е да се замрази спорът във вид „ Минск-3 “ и да се понижи общото равнище на напрежение в света до равнище, което да минимизира икономическите разноски на Запада. В същото време нацисткият режим в Киев и Украйна в качеството му на „ анти-Русия “, въпреки и в скъсен вид в териториален проект, би трябвало да бъде непокътнат. Един тип тресчица в крайници, извадена единствено на половина, продължаваща до цирей и способна да аргументи отравяне на кръвта.

Подобно решение би подхождало на Германия, Франция и доста други европейски страни. Всъщност това предложение беше изразено от Хенри Кисинджър в Давос. Но Англия има други задания. Тя се стреми да завоюва бързо и пълноценно Украйна и да употребява остатъците й за подсилване на своя спътник – Полша, която би трябвало да стане център на „ анти-ЕС “ политиката, водена под управлението на английската ръка. Лондон неотдавна разгласи основаването на този съюз.

Зеленски, който е под негов надзор, няма да се съгласи на никакви мирни договаряния или „ заледяване “. Това в действителност беше непосредствено декларирано. Със Зеленски няма да се приказва в Кремъл, това също не е загадка. Но в това време още при започване на СВО Владимир Путин недвусмислено съобщи, че ще бъде по-лесно да се договаря с украинските военни, в сравнение с с „ нацисти и наркомани “.

И американците е допустимо, с цел да изпълнят проекта си, да заменят Зеленски със Залужни, който към този момент ще води мирни договаряния. В какъв формат ще се извърши тази ротация - " идване на ракета до местоположението на Зеленски ", " диверсионно-разузнавателна група " или прелом - не е толкоз значимо.

Първите два разновидността са по-евтини и по-лесни. Зеленски е задоволително разпиарен и неговото развенчаване ще изисква средства и време. От друга страна, неговото събаряне и обвиняването му във всички грехове ще улесни задачата за осведомителна подготовка на мирните договаряния: „ клоунът ограби страната, докара всичко до задънена улица и ние нямаме различен избор, с изключение на да създадем отстъпки, с цел да спасим най-малко нещо.”

Въпреки това, както за Русия, по този начин и за народа на Украйна, чакащ освобождението, никакви отстъпки не са задоволителни, а мирните съглашения без постигането на всички цели на СЗО, декларирани и неогласени, не са допустими. Положението не може да се резервира. Треската, която не е извадена до края, заплашва с зараза. Въпреки че несъгласието и съперничеството на нашите врагове могат освен да бъдат приветствани, само че и да се опитва да се разширят и укрепят.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР