Вътрешното министерство има данни, че схеми за източване, подобна на

...
Вътрешното министерство има данни, че схеми за източване, подобна на
Коментари Харесай

МВР има данни, че и при другите участъци на `Хемус` е приложена схема за източване |

Вътрешното министерство има данни, че схеми за източване, сходна на тази, с която са източени 60 млн. лева задатъци от лот 5 на автомагистрала “Хемус ”, са прилагани и на останалите участъци от аутобана, заяви основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петко Тодоров пред БНР.

" Това, което знаем, е, че за лотовете от 1-ви до 6-и предплатено са раздадени 696 млн. лева Ние показахме схемата единствено на лот 5 по създаването на ГДБОП. Такива схеми са вървели и по другите лотове, ние работим и ще потвърдим, че тази скица има повтаряемост във всеки един лот ", уточни Тодоров.

Преди два дни служебният вътрешен министър, че над 60 млн. лева от предплатено платените средства за градежа на лот 5 на Автомагистрала " Хемус " са преведени на кухи компании, а по-късно изтеглени в торби и чанти. А зам.-шефът на ГДБОП Л, че парите стигат до един елементарен човек. По думите му става въпрос за човек, който няма политическа кариера, който не е обвързван с нито една политическа партия, и който няма никаква строителна активност.

" Паричните преводи са изтеглени кешово от едно лице, което тегли на няколко пъти по милион, милион и половина, без предварителна поръчка, плащайки едни големи такси. поставяйки ги в торбички или каквото е належащо съгласно размера на купюрите, ги е отнесло в незнайна посока. Лицето ни е известно и ще работим да установим къде тъкмо е отнесло тези пари.... Дали тези пари са укрити по сейфове, каси, дрешници, или са изнесени по офшорни средства, ние ще създадем всичко допустимо да установим ". разяснява през днешния ден Петко Тодоров.

На лотовете от 7 до 9 освен, че няма техническа документи, само че даже няма обрисувано трасе, уточни още основният секретар на Министерство на вътрешните работи и заключи, че става дума за голяма незаконна скица.

" Ние сме докладвали на дежурния прокурор материалите, той ги е приел и е декларирал, че в материалите се съдържат данни за закононарушение, като той ще направи откриване на банковата загадка. Чакаме разпореждане за нашите по-нататъшни дейности по отношение на документиране на цялата незаконна скица ", уточни основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Той заяви, че продължава инспекцията по сектора на Автомагистрала " Хемус " в региона на Търговище, конфискуван е материал за проби, работи се дружно с ДНСК, конфискувана е и цялата документи, обвързвана със строителството на автомагистралата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР