Вътрешно проучване след млади анализатори в Goldman Sachs разкри изтощителните

...
Вътрешно проучване след млади анализатори в Goldman Sachs разкри изтощителните
Коментари Харесай

Вътрeшно проучване разкри тежки условия на работа в Goldman Sachs

Вътрешно изследване след млади анализатори в Goldman Sachs разкри изтощителните условия на работа в капиталовата банка, заяви Си Ен Ен.

Проучване измежду 13 анализатори, които са от една година или по-малко в банката, демонстрира, че те работят приблизително по 95 часа на седмица, спят по 5 часа в денонощието и са подложени на тормоз на работното място. Повечето от тях споделят, че психологичното им здраве се е влошило доста, откогато са почнали работа в капиталовата банка.

„ Имаше миг, в който не ядях, не се къпех и не правех нищо друго, с изключение на да работя от заран до след среднощ “, споделя един от чиновниците.

Резултатите от изследването започнаха да се разпространяват в обществените мрежи тази седмица, откакто Блумбърг първи заяви за изискванията на работа в банката.

От Goldman Sachs споделят, че ще се вслушат в думите на чиновниците и че работят по решения на казуса.

„ Осъзнаваме, че нашите служащи са доста заети, защото бизнесът върви добре и размерите са на исторически високи равнища. Година след началото на пандемията хората разбираемо са изтощени и затова ние се вслушваме в техните терзания и подхващаме голям брой стъпки, с цел да ги адресираме “, разясняват от банката.

Малко хора, които търсят работа в банка на Уолстрийт чакат работно време от 9 до 5, само че даже самите участници в изследването споделят, че на процедура са се молили на ръководителите си да лимитират работното им време до 80 часа на седмица.

„ Това е оттатък равнището на усърдна работа. Това е нечовешко “, споделя един от интервюираните анализатори.

100% от участниците в изследването са споделили, че дългото работно време е навредило на връзките им с техните другари и родственици. Около три четвърти от респондентите са споделили, че са били жертви на принуждение в работата и че са търсили или обмисляли да потърсят помощ по отношение на психологичното си здраве.

„ Тялото ме боли от самото начало и душевен съм в много мрачно място “, споделя различен участник в изследването.

Макар че банките на Уолстрийт, и по-специално Goldman, са известни с високите си заплати и още по-големите бонуси, това не важи безусловно за младшите анализатори в първата година на работа, които са на дъното на хранителната верига във финансовия свят.

Преди да стартират работа в капиталовата банка, интервюираните анализатори правят оценка си здраве с 8,8 от 10 вероятни точки, а физическото – с 9 от 10. Година по-късно оценките към този момент са надлежно 2,8 за психическото и 2,3% за физическото.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР