Вътрешният министър Валентин Радев обяви, че пожарникарите не са прави

...
Вътрешният министър Валентин Радев обяви, че пожарникарите не са прави
Коментари Харесай

Министър Радев: Трябва да има съкращения в пожарните

Вътрешният министър Валентин Радев разгласи, че пожарникарите не са прави да стачкуват.

" България е преди всичко по брой на пожарникари на глава от население, аргументира се той. - Трябва да ги понижим и да увеличим доброволните отряди. Има професионално управление - те са решили да закрият 12 служби и мисля, че професионалното управление е взело верните си решения. Над 450 са новите пожарни. За 2 години са дадени 300 млн. лева Сега има контракти за 100 млн. лева Бюджетът на Министерство на вътрешните работи е 1,2 милиарда лева - 100 млн. лева отиват за пожарни, 1 милиарда лева отива за заплати и задръжка. От Нова година ще има нарастване на заплатите – 55 млн. лева, разпределяме ги сега. Някъде може да има и 15% нарастване ", съобщи Радев.

По думите му ще се закриват служби в региони, където по статистика има по-малко пожари. „ Считам, че заплатите би трябвало да бъдат увеличени. До 10% незаети пожарникарски щатни бройки е здравословно да има. За мен е значимо тези хора да знаят, че има стабилно нарастване на заплатите. Считам, че няма съображение за митинги ", добави той.

Радев добави, че в случай че чиновниците на Министерство на вътрешните работи излязат на митинг по време на председателството, ще се оправят със сигурността.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР