Вътрешният министър в възложил на всички структури на министерството да

...
Вътрешният министър в възложил на всички структури на министерството да
Коментари Харесай

Демерджиев: Ще работим с ДАНС, не с прокуратурата за Магнитски

Вътрешният министър в упълномощил на всички структури на министерството да бъде тествана цялата налична оперативна информация за лицата, попаднали в листата по закона “Магнитски ”. По тези случаи Министерство на вътрешните работи ще работи с ДАНС, само че на този стадий няма да си партнира с прокуратурата. Това сподели Иван Демерджиев по време на посещаване в Благоевград.

Неговите упования са да има и последващи описи с български лица. Затова Министерство на вътрешните работи подхваща друга тактика - ще работят в задатък. “Поставил съм нашите структури да работят в задатък и да имаме предварителна работа. Силно се надявам, че преди да излезе идващия лист ще имаме резултати по досъдебни производства, които ще касаят лица, попаднали в този лист:, разяснява той.

Относно побоят над 19-годишен юноша в Плевен, Дерменджиев съобщи, че към този момент има отстранени от служба чиновници. Започнала е и инспекция. “Разпоредил съм на шефа допустимо най-бързо да бъде приключена тази инспекция. Отстранени са чиновници. Аз ще проследявам инспекцията. Очаквам бърз и безапелационен резултат. Ако има чиновници, които са допъснали нарушаване, чакам да бъдат неотложно глобени ”, добави той.

Що се касае до трите генератора, които страната ни изпрати на границата ни с РСМ, Дерменджиев съобщи, че те ще се употребяват за потребностите на Турция и потърпевшите при опустошителното земетресение. “Надявам се, че РСМ ще откри сили и средства да обезпечи гранични си надзор по-добре ”, сподели Демерджиев. “Ще им помогнем доколкото можем, само че потребността в Турция сега е доста по-остра. Касае избавяне на човешки животи и считам там да отидат трите генератора ”, добави той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР