Вътрешният министър смята, че погромът на протеста срещу БФС е

...
Вътрешният министър смята, че погромът на протеста срещу БФС е
Коментари Харесай

Калин Стоянов смята, че МВР си е свършило добре работата и няма намерение да подава оставка

Вътрешният министър счита, че погромът на митинга против БФС е единствено мотив за настояването на оставката му.

По думите му е бил оказван напън, на който е устоял като вътрешен министър и по тази причина в този момент се желае освобождението му.

По Nova Калин Стоянов изясни, че няма желание да подава оставка, а съгласно него, Министерство на вътрешните работи като цяло се е справило със обстановката, само че има „ самостоятелни случаи, в които служители на реда са надвишили правата си “.

„ Оставам на поста, тъй като аз смятам, че аз и хората с които работя, ние се справихме и не допуснахме да има човешки жертви, “ съобщи Калин Стоянов.

„ За мен няма такова значение къде съм бил, щом съм бил в непрестанен контакт с сътрудниците на терен, “ изясни още вътрешният министър за който стана ясно, че е бил на кино по време на митинга.

Той се съпостави с областен кмет и изясни, че Трайчо Трайков, който е кмет на регион " Средец " се е намирал през няколко седалки от него. В четвъртък, когато София беше в пламъци по време на митинга против БФС, вътрешният министър отиде на кино, с цел да види кино лентата " Уроците на Блага ".

Според него той съставлява политическото управление на Министерство на вътрешните работи и няма обвързване да бъде на терен.

Калин Стоянов счита, че Министерство на вътрешните работи като цяло се е справило. Затова и той е споделил на премиера Денков, че „ Нищо изключително не се е случило “.

Впоследствие обаче видял клипчетата с превишаване на правата на полицейски чиновници и полицейско принуждение.

„ Аз се разгласявам изрично против сходно държание “, съобщи Стоянов. Той изясни, че досега са открити 5-ма чиновници на Министерство на вътрешните работи които признават че вероятно са надвишили правата си.

Главна дирекция " Национална полиция " и инспекторатът към Министерство на вътрешните работи вършат цялостна инспекция. „ Ако открият, че е осъществено закононарушение от страна на полицейските чиновници, ще бъде сезирана и прокуратурата всеки, който е превишил своите пълномощия ще понесе отговорност, в това число наказателна, “ съобщи Стоянов.

Той дефинира уволнението на неговия заместител като преждевременно деяние. По думите му Стоян Темелакиев също съставлява политическото управление на Министерство на вътрешните работи и не е имал обвързване да бъде на терен.

Калин Стоянов изясни, че до момента министър председателят Денков не е желал оставката му в диалозите по телефона. Предстои да се срещне с него и с вицепремиера Мария Габриел идната седмица.

Оставката му била желана само от индивида „ който два дни ми се моли да стана министър на вътрешните работи “, сподели Стоянов и изясни, че той бил номиниран от Кирил Петков.

Вътрешният министър счита, че погромът на митинга против БФС е единствено фиктивен мотив за настояването на оставката му. Истинската причина била отводът му да „ работи с избрани хора в Министерство на вътрешните работи “, какъвто опит за вмешателство имало. Той обаче по този начин и не изясни тъкмо защо става въпрос.

По-рано през седмицата депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски заяви, че чака да бъде поискана оставката на вътрешния министър, поради това, че " не се е поддал на напън преди изборите да работи с ПП-ДБ ".

Стоянов препрати въпросите по тематиката към самия Пеевски.

В отговор на въпроса с какво е толкоз скъп за ГЕРБ и Движение за права и свободи, които заедно се втурнаха да го пазят, Калин Стоянов изясни, че както те, по този начин и доста други хора " евентуално са одобрили дейностите и съответната реакция по време на митинга против БФС ".

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР