Вътрешните министри на Словения, Хърватия и Италия– Бощян Поклукар, Давор

...
Вътрешните министри на Словения, Хърватия и Италия– Бощян Поклукар, Давор
Коментари Харесай

Словения, Хърватия и Италия се споразумяха за засилване на патрулите по общите си граници

Вътрешните министри на Словения, Хърватия и Италия– Бощян Поклукар, Давор Божинович и Матео Пиантедози, се споразумяха в Триест за усилване на съдействие принадзора на границитепо западнобалканския миграционен маршрут, заяви Дарик с позоваване на словенската национална телевизия РТВ Сло.

Министрите разгледаха данните от първите 10 дни след възобновяването на полицейските инспекции на границите сред Хърватия и Словения и Словения и Италия, въведени на 21 октомври. Пиантедози уточни, че са направени инспекции на 19 000 души и 10 000 автомобила, 300 чужденци са върнати на границата, адесет души са арестуванипо съмнение, че са подпомагали противозаконната миграция. Заради тези резултати Италия удължава контрола на границата си със Словения с още 20 дни. Словения пък удължава инспекциите на границата с Хърватия и Унгария до 19 ноември.

Поклукар означи, че в Европейския съюз би трябвало да се реши въпросът свизовата политика. Той акцентира, че подкрепявлизането на България и Румъния в Шенгенското пространство, както и действието на европейската организация за гранична и брегова защита „ Фронтекс “ в Босна и Херцеговина.
Пиантедози уточни, че контролът на италианско-словенската граница е въведен на основата на разбор на опасността от тероризъм, осъществен от експерти, а действието на мярката ще бъде удължавано, до момента в който това е належащо, макар че всички желаят допустимо най-скорошно унищожаване на полицейските инспекции. Словенският вътрешен министър Поклукар добави, че европейските наставления разрешават най-вече два месеца осъществяване на сходни ограничения.

Италианският министър означи, че на срещата се е стигнало да решения – ще бъде открита непрекъсната конструкция за организация на смесените полицейски екипи, както и взаимни центрове за съгласуваност на полицията, а тристранните срещи на министрите ще бъдат постоянни.

На 21 октомври Словения и Италия възобновихавременно полицейските проверкина границите си за период от 10 дни, като по този метод ограничиха свободното напредване на хора в Шенгенското пространство. След офанзивата на палестинското ислямистко придвижване " Хамас " против Израел и офанзивите във Франция и Белгия, осъществени от лица, самопровъзгласили се за ислямистки бойци, Рим съобщи, че опасността от принуждение в Европейския съюз е повишена.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР