Вътрешните министри на Словения, Хърватия и Италия – Бощян Поклукар,

...
Вътрешните министри на Словения, Хърватия и Италия – Бощян Поклукар,
Коментари Харесай

Словения, Хърватия и Италия се договориха за засилване на смесените патрули по общите си граници

Вътрешните министри на Словения, Хърватия и Италия – Бощян Поклукар, Давор Божинович и Матео Пиантедози - се договориха в Триест за усилване на съдействие при надзора на границите по западнобалканския миграционен маршрут, заяви словенската национална телевизия РТВ Сло, представена от Българска телеграфна агенция.

Министрите разгледаха данните от първите 10 дни след възобновяването на полицейските инспекции на границите сред Хърватия и Словения и Словения и Италия, въведени на 21 октомври. Пиантедози уточни, че са направени инспекции на 19 000 души и 10 000 автомобила, 300 чужденци са върнати на границата, а 10 души са задържани по съмнение, че са подпомагали противозаконната миграция. Заради тези резултати Италия удължава контрола на границата си със Словения с още 20 дни. Словения пък удължава инспекциите на границата с Хърватия и Унгария до 19 ноември.

Поклукар означи, че в Европейския съюз би трябвало да се реши въпросът с визовата политика. Той акцентира, че поддържа влизането на България и Румъния в Шенгенското пространство, както и действието на европейската организация за гранична и брегова защита „ Фронтекс " в Босна и Херцеговина.

Пиантедози уточни, че контролът на италианско-словенската граница е въведен на основата на разбор на опасността от тероризъм, осъществен от експерти, а действието на мярката ще бъде удължавано, до момента в който това е належащо, макар че всички желаят допустимо най-скорошно унищожаване на полицейските инспекции. Словенският вътрешен министър Поклукар добави, че европейските наставления разрешават най-вече два месеца осъществяване на сходни ограничения.

Италианският министър означи, че на срещата са реализирани три извода – ще бъде открита непрекъсната конструкция за организация на смесените полицейски екипи, както и взаимни центрове за съгласуваност на полицията, а тристранните срещи на министрите ще бъдат постоянни.

На 21 октомври Словения и Италия възобновиха краткотрайно полицейските инспекции на границите си за период от 10 дни, като по този метод ограничиха свободното напредване на хора в Шенгенското пространство. След офанзивата на палестинското ислямистко придвижване " Хамас " против Израел и офанзивите във Франция и Белгия, осъществени от лица, самопровъзгласили се за ислямистки бойци, Рим съобщи, че опасността от принуждение в Европейския съюз е повишена.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР