Вътрешната опозицията в БСП свика извънреден пленум с подписите на

...
Вътрешната опозицията в БСП свика извънреден пленум с подписите на
Коментари Харесай

Разделение в БСП: Опозицията свика пленум, заседава без Нинова

Вътрешната опозицията в Българска социалистическа партия свика ексклузивен пленум с подписите на 1/3 от членовете Национален съвет. Лидерът на социалистите Корнелия Нинова обаче не участва на съвещанието, което съгласно нея не е пленум, а " колекция по ползи ".

Тя твърди, че пленум няма, тъй като съперниците ѝ не събрали нужния кворум от най-малко 93 души от 185-членния състав на пленума. Самата Нинова и околните до нея не са взели участие в събирането на кворума и по този начин са бойкотирали вътрешната съпротива.

" Националния съвет организират нелегитимно съвещание на груповия орган на партията. За да има съвещание на Националния съвет, би трябвало да има 93 присъстващи от 185-членния състав. Присъстват 74 по формален лист. Това не е пленум на Националния съвет - формалният групов орган на Българска социалистическа партия, а колекция на членове на Националния съвет по ползи. Тя е нелегитимна и не може да взима решения, важащи за Българска социалистическа партия ", сподели по-късно Нинова на конференция в централата на партията.

Въпреки думите на Нинова, на " Позитано " 20 продължава да тече изключителното съвещание на Националния съвет. Първоначалният му дневен ред обаче бе изменен поради обстановка в страната през последните дни.

Сред подписалите настояването за привикване на съвещанието са някогашният водач на Българска социалистическа партия Сергей Станишев, водачът на пловдивските социалисти Георги Гергов, както и зам.-председателят на партията Кирил Добрев, който до неотдавна минаваше за непосредствен до Нинова, само че в този момент е главният ѝ съперник за лидерския пост. То е подписано още от Красимир Янков, Калоян Паргов, Весела Лечева, Атанас Мерджанов, Михаил Миков, Георги Пирински, Драгомир Стойнев, Валери Жаблянов, както и от други социалисти.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР