Вътрешната опозиция поиска оставката на Корнелия Нинова, на цялото Изпълнително

...
Вътрешната опозиция поиска оставката на Корнелия Нинова, на цялото Изпълнително
Коментари Харесай

Вътрешната опозиция на Корнелия Нинова иска оставката й

Вътрешната съпротива изиска оставката на Корнелия Нинова, на цялото Изпълнително бюро и на Националния избирателен щаб в писмо до Пленума на партията. Причината - неуспех на локалния избор.

Писмото е различен разбор на резултатите от изборите, направен от представителите на вътрешнопартийната съпротива. Автор на разбора е Чавдар Георгиев - някогашен член на управлението от времето, когато ръководител на социалистическата партия беше Михаил Миков. Под документа с зов за оставки стоят подписите на 50 социалисти, измежду които и самият Миков, Сергей Станишев, Ангел Найденов, Велислава Дърева, Георги Божинов, Красимир Янков. Писмото е разпратено по пощата до всички членове на Националния съвет на Българска социалистическа партия в навечерието на неделния пленум на партията, на който ще се разисква представянето на столетницата на локалния избор.

„ Няма никакво съображение да се търси оставка на Корнелия Нинова. Най-малкото, даже и за това, че следващата година през май ще се организира постоянният цикъл, доклад и избори по нова процедура – всички членове ще оценят водачеството на Нинова в последните 4 години. При нас има цяла палитра от отзиви, само че изрично отхвърлям крайните оценки, които се приписват на партията”. Това съобщи пред Българска национална телевизия членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия Александър Симов в отговор на писмото на вътрешнопартийната съпротива.

Симов изясни, че неналичието на машинно гласоподаване е оказала въздействие върху локалните избори. „ ГЕРБ целеустремено промени закона. Резултатът го виждаме – голямо количество недействителни гласове. Това можеше да бъде избегнато, в случай че имаше машинно гласоподаване. Това е някакъв метод да се усъвършенства изборният процес”, сподели още депутатът.

По думите му ромските секции всеобщо гласоподават за ГЕРБ. „ Поне да бяха декларирали някаква политика във връзка с ромите. След такава известност измежду ромското население чаках Фандъкова или от ГЕРБ да трансформират политиката си по отношение на ромите”, съобщи още Симов.

Той разяснява и размера на дотациите за партиите. По думите му те се дават за водене на политическа активност. "Парите са разпределени до стотинка в Българска социалистическа партия. Знаем какъв брой отиват в локалните организации, за мероприятия и за прехрана на централата. Левицата не е запазила на лична сметка нито лев от тези пари”, уточни Симов.

Депутатът счита, че партийната телевизия е изиграла основна роля за социалистите по време на изборите и за цялата акция на Българска социалистическа партия. Според него партийната телевизия е изразила концепциите на членовете и симпатизантите на Българска социалистическа партия. "Средствата сме ги орязали, само че все пак тя се развива по един извънреден начин”, добави членът на Изпълнителното бюро на социалистическата партия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР