Ватикана публикува информация за недвижимото си имущество за първи път,

...
Ватикана публикува информация за недвижимото си имущество за първи път,
Коментари Харесай

Падна голяма тайна на Ватикана

Ватикана разгласява информация за недвижимото си имущество за първи път, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

От оповестените данни излиза наяве, че Светият трон има над 5000 парцела. От тези парцели 4051 са в Италия, а към 1120 са в чужбина. Тук не се включват посолствата на Ватикана зад граница. Само 14 % от парцелите в Италия на Ватикана са отдадени чартърен на пазарни цени, другите са отдадени чартърен на по-ниски цени, доста от тях на църковни чиновници. Около 40 % от парцелите са институционални здания, като учебни заведения, манастири и лечебни заведения.

Оповестените данни демонстрират, че Администрацията за наследството на Светия трон, която ръководи недвижимото имущество и вложенията на Светия трон, която заплаща заплатите на личния състав и която извършва и функционалностите на отдел за човешки запаси и снабдителен отдел, има и парцели в Лондон, Женева, Лозана и Париж. Една от постройките в шикозния Южен Кенсингтън на Лондон е довела до големи загуби, откакто е била закупена като инвестиция от ватиканския Държавен секретариат през 2014 година Във вторник стартира развой против 10 души, свързани с тази инвестиция, включително и против авторитетен кардинал. Всички те са упрекнати във финансови злоупотреби, пране на пари, измами, изнудване и корист със служебно състояние.

Миналата година папа Франциск лиши Държавния секретариат от контрола върху фондовете му и ги трансферира на Администрацията за наследството на Светия трон, като контрол върху тях ще има и Секретариата за стопанска система.

Друг показан през днешния ден документ демонстрира, че за 2020 година в бюджета на Светия трон има недостиг от 64,8 милиона евро, което е по-малко спрямо недостига от 79,2 милиона евро през 2019 г.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР