Ватикана е изпратил за Китай стотици хиляди медицински маски в

...
Ватикана е изпратил за Китай стотици хиляди медицински маски в
Коментари Харесай

Ватиканът прати в Китай стотици хиляди медицински маски

Ватикана е изпратил за Китай стотици хиляди медицински маски в помощ на битката против разпространяването на ковид, като всеки пакет е белязан с герба на Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март, съобщи Ройтерс, цитира Българска телеграфна агенция.

Според известието на уеб страницата vaticannews.va самодейността е на службата за папска щедрост и на център на китайските католици в Италия. Маските, пакетирани по 10, са адресирани до провинциите Хубей, Чжъцзян и Фуцзян. Папата към този момент похвали огромното усърдие на китайските управляващи в битката против преодоляването на епидемията.

След десетилетия на хладни връзки сред Ватикана и Пекин напрежението спадна през септември 2018 година, когато бе подписан контракт за подбора на епископи за католиците в Китай. Консервативни католици упрекнаха Ватикана, че се е преклонил пред китайския комунистически режим.

Гражданите на Китай към този момент разполагат с мобилни приложения, които им показват направления, тъй че да заобикалят квартали и региони с публикуван ковид. Една от създадените стратегии покрива южните градове Шънджън и Гуанчжоу, а втората покрива други девет града
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР