Василев уточни, че разговорите с ДБ са започнати и двете

...
Василев уточни, че разговорите с ДБ са започнати и двете
Коментари Харесай

Асен Василев: Кабинет, който за всяко решение ще звъни на Борисов, ще бъде вреден

Василев посочи, че диалозите с Демократична България са стартирани и двете партии имат съгласие да предложат общ кабинет

" Не подкрепихме кабинета, тъй като обещахме на хората, които гласоподаваха за нас, че няма да подкрепим кабинет на ГЕРБ. Всеки един кабинет е политически, експертен кабинет няма. И недоверието към Бойко Борисов не е преодоляно ". Така Асен Василев стимулира решението на Политическа партия да не поддържат кандидатурата на проф. Габровски, оповестява.

" Един кабинет, който за всяко едно значимо решение ще би трябвало да звъни на Бойко Борисов, с цел да получи политическа поддръжка, ще бъде нездравословен за България ", разяснява той.

Относно кандидатурата на Драгомир Заков за министър на външните работи, Василев сподели:

" Драгомир Заков в никакъв случай не е бил в " Продължаваме Промяната " партийно, не е бил и член на партията. Той беше взет като специалист в нашия кабинет. Драгомир Заков е бил дълготраен дипломат в НАТО ".

" Продължаваме промяната “ ще предложи ясна, почтена и открита политика и промяна на модела, който ни докара да това да сме най-бедната страна в Европейски Съюз. Идват локални избори, ще се борим за поддръжка там, може би ще има предварителни парламентарни избори. Ще се опитаме да убедим жителите, че нашата визия за това по какъв начин да се развива страната е по-добрата ", разяснява още Василев.

Относно втория мандат, който би трябвало да бъде връчен на Политическа партия, Асен Василев сподели, че „ има четири неща, които би трябвало да се случат: обществен пакет, бизнес пакет, пакет, обвързван с Шенген и законите с Плана за възобновяване и влизането ни в еврозоната. Тези неща или Народното събрание ги приема, или няма да внесем кабинет за гласоподаване. Това е гаранция, че този кабинет ще може да свърши каквато и да е работа “.

" Разговорите с " Демократична България " ги започнахме, имаме съгласие да предложим общ кабинет с тях, при изискване че този общ кабинет ще може да си свърши работата ", сподели още Василев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР