Василев добави, че членството в еврозоната ще подобри институционалната рамка

...
Василев добави, че членството в еврозоната ще подобри институционалната рамка
Коментари Харесай

Асен Василев: Еврозона през 2025 г. - това е стратегическият прио...

Василев добави, че участието в еврозоната ще усъвършенства институционалната рамка на страната, ще понижи разноските на бизнеса и на хората, и ще разреши да се увеличи доста потокът на вложения.

 

Днес министър председателят в оставка акад. Николай Денков, вицепремиерът в оставка Мария Габриел и министрите в оставка се събраха в Министерския съвет, с цел да създадат доклад на работата на държавното управление за първите 9 месеца. Повече -.

" Вторият стратегически приоритет е да продължим политиката, която стъпва върху два стълба - да порастват приходите изпреварващо на инфлацията, два до три пъти по-бързо, а другият дирек е да се подкрепя бизнесът в това време да направи нужните вложения, с цел да може тези приходи да бъдат предпазени през възстановяване на продуктивността на труда ", сподели Асен Василев, представен от Българска телеграфна агенция.

 

По думите му всичко това да се случи в 3-процентен недостиг, прави уравнението малко по-сложно.

 

Василев уточни и краткосрочни цели. " Министерството на финансите нормално играе подпомагаща роля за доста от нещата, които се случват в страната ", означи той. Финансовият министър даде образец с работата на НЗОК и взети решения от Касата.

 

" И сега работим извънредно добре с НЗОК. Вчера НЗОК одобри мярка, която ще разреши да се понижат доста доплащанията за основни медикаменти, които се употребяват главно от възрастните хора ", уточни Асен Василев. Той сподели, че това ще разреши на всички тези пациенти да заплащат по-малко, да могат да си пият постоянно медикаментите и да не пропущат, тъй като нямат средства, а също така ще има и позитивен резултат в понижаване на инфлацията.

" Втората мярка в кратковременен интервал, където Министерство на финансите играе подпомагаща роля, е за транспортната съгласуваност сред Гърция, България и Румъния, където работим доста интензивно с сътрудниците от Гърция и чакаме в най-скоро време да има междуправителствена конвенция за икономическо съдействие, която да обхване необятен аспект от действия и която да задълбочи връзките ни с Гърция, по метод, който подкрепя и двете страни ", сподели Асен Василев.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР