Васил Терзиев ще положи клетва като кмет на София в

...
Васил Терзиев ще положи клетва като кмет на София в
Коментари Харесай

Васил Терзиев встъпва в длъжност като кмет на София

Васил Терзиев ще постави клетва като кмет на София в 10 часа, дружно с кметовете на региони и кметства.

Той бе разгласен за подобен от Общинската изборна комисия – Столична община, откакто завоюва изборите с 48,17% против 46,92% на съперниката му Ваня Григорова.

Днес ще се организира и първото съвещание на новия Общински съвет на столицата. Клетва ще положат и определените съветници.

Веднага след първия тур на локалните избори в края на октомври Столичната общинска изборна комисия разгласи определените 61 членове на СОС. В състава на съвета този път не влиза нито един определен самостоятелен претендент.

Новоизбраният кмет Васил Терзиев към този момент разгласи, че кандидатурата на ПП-ДБ и „ Спаси София “ за ръководител на столичния общински съвет ще бъде Борис Бонев.
Кой е Васил Терзиев?
Васил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година в София. Учи в Първа британска езикова гимназия, а по-късно в Американския университет в България (АУБ) в Благоевград.

Първия му бизнес е интернет телефонен оператор. Начинанието няма финансов триумф, само че е повратна точка за Терзиев, който избира кариера в областта на технологиите. Той се причислява към SwiftPro, основана в Обединеното кралство компания, където поема ролята „ началник планове “, а по-късно става един от създателите на известната академия Telerik Academy.

Васил Терзиев стартира да влага в български стартъпи и фондове за рисков капитал, виждайки неналичието на финансиране и знания по какъв начин се построяват компании,. Между 2012 и 2017 той е най-активният благ вложител (инвеститор в ранен стадий на развиване на софтуерни компании) в българската предприемаческа общественост и е подкрепил над 60 компании.

Терзиев е женен, има и две деца.
Проблемите на столицата
Васил Терзиев ще поеме поста от Йорданка Фандъкова, която е кмет на София от 2009-а година и е най-дълго управлявалия кмет на града. По време на нейното ръководство в София не съумя да се реши нито един систематичен проблем. Дългогодишният проблем с местата в детските градини към момента не е решен и за множеството деца места няма. Въпреки сякаш огромните инфраструктурни планове, тапите са се трансформирали в част от живота на софиянци. Да не загатваме качеството на въздуха и презастрояването.

Управлението на Фандъкова се асоциира с термина „ ремонт на ремонта “, поради множеството некачествени ремонтни действия, осъществявани от едни и същи компании, близки до властта.

Знакови станаха проблемите на София с Топлофикация, която се оказа задлъжняла с над 330 милиона лв.. Столичния общински съвет не съумя да вземе съответно решение за сдружението години наред, а най-после страната, посредством КЕВР бе принудена да се намеси.

Друг скандал избухна и с Центъра за градска подвижност, където шефовете на общинските транспортни предприятия са сключвали неизгодни контракти с неслучайни компании, които ощетяват бюджета на общината с милиони левове всяка година, до момента в който в това време си разделяли по 1 млн. лева за заплати годишно.

В същото време финансовото положение на обществения превоз в столицата остава тежко. Милиарди левове са вложени в метро и градски превоз, само че резултатът не е налице

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР