Васил Терзиев бе официално представен като кандидатът за кмет на

...
Васил Терзиев бе официално представен като кандидатът за кмет на
Коментари Харесай

ПП,ДБ, СС обявиха официално кандидатурата на Васил Терзиев за кмет на София

Васил Терзиев бе публично показан като претендентът за кмет на София на Продължаваме промяната-Демократична България и „ Спаси София “, оповестиха трите партии на специфична конференция в мола през днешния ден.

„ Исках за начало да ви кажа в какво имам вяра, тъй като това е повода да върша нещата, които върша в последните 15 години. Най-много имам вяра в свободни, можещи и мислещи хора, хора, които имат вяра в фантазиите и го осъществят “, сподели претендентът за кмет Васил Терзийски.

„ С триумфът идва отговорността към обществото. Колкото по-успял си в своята сфера, толкоз повече имаш отговорност да върнеш на своето общество, да работиш за него и всички дружно да вървим напред. Отговорността е една от аргументите да бъда тук. Причината да желая да го направя е, тъй като желая дружно да построим по-добро бъдеще. Заедно да построим град на бъдещето, само че за тази цел ни трябват доста хора, които го желаят. С огромно удовлетворение мога да кажа, че тези хора ги има “, сподели той и посочи, че са работили няколко месеца за асортимент на кметове, с цел да може да подсигуряват основаване на по-добра и европейска столица.

„ С този екип, който ние построяваме, ще приказваме на дълго и необятно за нашите проекти – от огромните хрумвания до първите неща, които бихме създали “, означи той.

По думите му има няколко неща, които са му драговолно – първите две неща са свързани с образованието и детските градини, а трето е да се сътвори по-чист град, само че и организиран по кварталите. „ Това ще реализираме с добре работеща администрация за жителите. Ще дадем повече пълномощия на районните кметове, тъй като те са по-близки до хората по кварталите ”, разясни Терзийски.

„ Амбицията ни е след 4 години да се погледнем в очите и да няма огромни разлики сред това, което сме споделили и това, което сме изпълнили. Всичко това стартира с първия камък “, означи той.

Борим се за три неща – ще се борим за безапелационна победа на локалните избори за спечелването на кметското място, ще се борим за болшинство в Общински съвет, с цел да може всички тези положителни хрумвания да не останат положителни хрумвания, а да бъдат осъществени в положителни политики, борим се качествено и почтено ръководство, което да трансформира София в образец ”, сподели още Терзийски.

„ 8 месеца в случай че не и 10 водихме трагични договаряния с ПП-ДБ и съм благополучен, че постигнахме същинско съгласие и синхрон. Постигнахме го, тъй като всеки един от нас си даваше ясна сметка, че се стремим да съставим структура, която не е правена до момента ”, уточни Борис Бонев от „ Спаси София “.

Бонев акцентира, че за тях е било значимо политическото его и политическото блъскане да правят отстъпка в името на една толкоз значима идея.

Той акцентира, че е сигурен, че за страхотния тим, който са построили няма алтернатива дали мъчно малко по малко ще осъществят планове, а в противен случай те ще осъществят плановете си скоростно.

„ Градът ни заслужава визионерство и огромна упоритост “, безапелационен е Бонев.

„ Вярвам, че сме взели вярното решение да се обединим, да сме дружно и с Васил на чело ние не просто ще спечелим София, само че и ще управляваме по-добре. С Васил освен ръководството ще е по-добро, просто ще ги разбием “, сподели още Борис Бонев.

Според него би трябвало да бъде реализирано цялостно реформаторско болшинство в Общинския съвет, само че и също така мощна политическа воля за осъществяване на всички планове.

Васил Терзиев е  роден на 9 юни 1978 година Завършил е „ Бизнес администрация “ в  Американския университет в Благоевград.
 Българска телеграфна агенция
През 2002 година  заедно със Светозар Георгиев, Бойко Яръмов и Христо Косев основават софтуерната компания „ Телерик “. През 2014 година „ Телерик “ е продадена на американската софтуерна компания „ Прогрес “ за над 260 млн. $.

След продажбата на „ Телерик “ Васил Терзиев  започва да влага в започващи компании. От 2017 година до 2023 година той е част от ръководството на фонда за рискови вложения „ Илевън “.

Васил Терзиев  е съосновател на „ Телерик Академия “ през 2010 година, в която се образоват програмисти, както и на бизнес инкубатора „ Кампус Екс “, чиято цел е да основава удобна среда за започващи компании.

Васил Терзиев е  бил член на управителните препоръки на просветителната организация “Заедно в час ” и на Американския университет в България.
Настоящият кмет – Йорданка Фандъкова от ГЕРБ, обяви при започване на тази година, че няма да се бори още веднъж за поста.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР