Васил Капланов - Каплата от Дупница е бил задържан за

...
Васил Капланов - Каплата от Дупница е бил задържан за
Коментари Харесай

Арестуваха Каплата, свързван с изчезването на Янек

Васил Капланов - Каплата от Дупница е бил арестуван за 24 часа в ареста по сигнал на ръководителя на мотоклуб “Неразделни братя” Димитър Недев.

Капланов се свързва с безследното изгубване на Янек Миланов на 31 юли 2020 година, от който и до момента няма никаква диря. 43-годишният мъж е засечен да се качва в колата на Каплата вечерта на същата дата.

След изгубването в обществените мрежи се появи групата “Къде е Янек”. Именно Недев написал в собствен пост, че Янек е забелязан за последно с Капланов. Тогава получил заплашителни известия от Капланов - “Децата ти ще останат сираци”. За тези закани по-късно прокуратурата го упрекна, написа " 24 часа ".

Поредното правосъдно съвещание по това дело е на 11 май. След този случай на закана в обществените мрежи Недев е подал десетки тъжби в полицията в Дупница, само че получавал отговор, че те са неоснователни.

“С жена ми и дребната щерка към 15 часа в неделя бяхме до клубната къща, където сме приели няколко украински бежанци. Отидохме да ги забележим и да нахраним пауните в двора. Къщата е на улицата и откакто слязохме от колата, видях да идва автомобилът на Капланов.

Когато ни наближи, понижи скоростта. При минаването около нас видях, че насочи револвер към нас отвътре на прозореца, без да го смъква. Закани се с глава и по-късно, продължи”, описа в понеделник Димитър Недев.

Той незабавно се обадил на тел. 112 и отишъл в полицията. Там му споделили, че ще задържат Капланов по Закона за Министерство на вътрешните работи и ще уведомят прокуратурата.

“Това е следващата опасност против мен и жена ми. Пускал съм неведнъж тъжби, само че резултат няма. Два пъти желаех от съда да му издадат ограничаваща заповед да не приближава фамилията ми, само че ми отхвърлят с претекст, че нямало причина. Страхуваме се от този човек”, добави Недев.

От всичките му недоволства против Капланов едно е стигнало до съда. В районния съд в Дупница тече дело за опасност за ликвидиране от Васил Капланов против Димитър Недев.

“Страхувам се да не изчезна някой ден и повече никой да не ме види. Нося си револвера постоянно с мен, преди този момент в никакъв случай не съм го правил. Страхувам се и за жена ми и децата, към този момент се чудя дали има смисъл повече да пущам тъжби, откакто реакция от органите няма”, добави Недев.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР