Васил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956

...
Васил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Евентуална връзка между Божков и Пригожин засяга геополитиката на България

Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от е включен в листата „ Магнитски ”, а там доказателствата не се събират от вестници. В България имаше опит за основаването на подобен закон, който не беше изработен по най-хубавия метод. Това съобщи в студиото на „ Здравей, България ” някогашният министър на външните работи Надежда Нейнски  Надежда Нейнски Надежда Нейнски стартира политическата си кариера във възобновената в края на 1989 година.

Според нея възможна връзка сред Божков и Пригожин визира геополитиката на България.  

„ Лидерът на частната войска „ Вагнер ” е или погубен, или умрял, само че това, което той съставлява, продължава да съществува. „ Вагнер ”  е доста огромна икономическа организация, която с изключение на в Украйна, работи и в Африка ”, добави тя.

Според нея Васил Божков от дълго време е надскочил националните лимити. „ През последните месеци се следи следното: преди време някогашните служби за сигурност на Русия трансфораха политическата и идеологическата си власт в икономическа. Сега тече противоположният развой. Когато стартира войната в Украйна, доста страни в Европа съумяха да смъкват огромна част от зависимостите с Русия. България обаче не съумя да вземе бързо и ясно този завой ”, счита Нейнски.

По думите й в сферите на енергетиката са най-сериозните корупционни практики.

„ България, бъдейки част от европейските стопански структури и със стъпките, които направи във връзка с диверсификацията на източниците в последните месеци, има опция да се откачи веднъж вечно от съветската взаимозависимост ”, разясни някогашният външен министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР