Васил Божков обяви, че ще направи ново предложение, свързано с

...
Васил Божков обяви, че ще направи ново предложение, свързано с
Коментари Харесай

Божков излиза с ново предложение за акциите на Левски

Васил Божков разгласи, че ще направи ново предложение, обвързвано с акциите на " Левски ". Това ще стане посредством пост в персоналния му профил във Фейсбук на следващия ден сутринта.

" От януари до момента хунтата, която ръководи България наруши всички закони и мина всевъзможни морални и етични граници. Доказателствата и очевидците на грубото тъпчене на законите са хиляди. Случи се пред очите на цялото общество по противен и примитивен метод. Спрямо чиновниците, фамилията, приятелите и сътрудниците ми се правят поредност от репресии и противозаконни дейности. Държавните структури, ръководени от Горанов - Национална агенция за приходите, ДКХ, ръководените от господин Борисов ДАНС и Министерство на вътрешните работи, Специализираната прокуратурата и съд погазваха всекидневно законите. На всеки безчинствал държавен чиновник ще бъде заведено дело и потърсена персонална правосъдна отговорност. Законите са, с цел да се съблюдават. Утре в 8:00 ч. ще направя предложение към всички, които се вълнуват от бъдещето на акциите на ПФК " Левски ", написа Божков в обществената мрежа. 

Финансовата рецесия в " Левски " настъпи след измененията в Закона за хазарта през януари. Те засегнаха главния спонсор на клуба - компания за лотарийни игри, благосъстоятелност на Божков. Оттогава " сините " се устоят от дарения и продажба на билети, абонаментни карти и продукти. Феновете на " Левски " желаеха подпомагане от Бойко Борисов за анулация на запорите върху сметките, по които Божков спонсорира клуба. Премиерът обаче заяви, че страната би помогнала на " сините ", само че единствено при промяна на собствеността. 

Миналата сряда Божков се опита да джироса мажоритарния пакет акции на премиера Бойко Борисов, само че министър председателят изрично отхвърли да ги одобри. Няколко дни по-късно Георги Попов, който е притежател на мажоратирания пакет (близо 87%) от акциите на " Левски ", разгласи в ефира на bTV, че е разговарял с Наско Сираков, който се е съгласил да поеме отговорността за собствеността на " сините ". 

Божков, против който има повдигнати 11 обвинявания, в това число за образуване на незаконна група, и сега се намира в Обединените арабски емирства, интензивно употребява обществената мрежа, с цел да контактува с България. В петък той публикува преписка с консуматор на име Vladi Goranov като доказателство за това, че е поддържал контакт с финансовия министър Владислав Горанов  по отношение на
хазарта. А няколко дни по-късно той разгласява и паметна бележка от срещата си с Кирил Домусчиев, провела се на 10 юли предходната година. Според поста на Божков, двамата са се договорили за огромна рекламна договорка сред  „ Национална лотария “ АД, „ Ню геймс “ АД и „ Нова броудкастинг груп “ ЕООД, а срещата била осъществена под натиска на премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов. 

Коментар по тематиката пристигна и от прокуратурата. " Случващото се с предприемача Васил Божков е поредна серия, която съм гледал няколко пъти. Той прави необятен набор от неща. Първото е да се опита да дестабилизира страната, с цел да стане политическа настройка, която да му свърши работа. Така стана и с Цветан Василев. Дано Божков не го реализира. Да не забравяме, че всеки е почтен до доказване на противното в съда. Ако господин Божков желае да каже нещо, да заповяда – ние нямаме смъртна присъда ", съобщи днес главният прокурор Иван Гешев във връзка изявленията от последните дни на Васил Божков.  

А до момента в който разногласието за акциите и финансирането на " Левски " продължава, главният източник на средства за клуба за последните 3 месеца се оказаха почитателите. Съобщението за това излезе на формалната страница на " сините " във Facebook.  В интервала от февруари до април " Левски " е генерирал доходи от близо 2 млн. лв., като последователите на тима са събрали над 1 милион и 700 хиляди лв., което е 88 % от всички доходи. Средствата са пристигнали под формата на дарения, продукти, билети и абонаментни карти. От друга страна, разноските на " сините " са близо 2 милиона и 243 хиляди. От тях 47% са за заплати, осигуровки и налози, 16% разноски към Национална агенция за приходите и 14% организация за мачовете на първия тим. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР