Васил Байрактаров, един от най-успелите наши бизнесмени в САЩ, стана

...
Васил Байрактаров, един от най-успелите наши бизнесмени в САЩ, стана
Коментари Харесай

Един от най-успешните наши бизнесмени е построил, притежава и отдава под наем над 160 луксозни апартамента в Чикаго

Васил Байрактаров, един от най-успелите наши предприемачи в Съединени американски щати, стана един от достойните българи за всичко, което прави за Црънча и за разпространение на българската просвета и обучение в Америка. В родното си доспатско село той построи състезателен парк за над 1 млн. лева и оказва помощ на локалното учебно заведение. Той беше награден от " 24 часа “, а премията връчи основният редактор на изданието Борислав Зюмбюлев на сестрата на Васил - Руска.

Байрактаров се включи с видеообръщение:

" Америка ме научи да давам назад на обществото, в което пребивавам. Думите на Джон Кенеди: " Не какво страната ти може да направи за теб, а ти какво може да направиш за страната ти " пояснявам като: " Какво ти може да направиш за града си, за селото си, за парка, за учебното заведение, за болния комшия ". Казват, че Бог съди за положителното не по количество, а по това дали е от сърце. Аз знам, че моето е. ", сподели в обръщението си Байрактаров.

" Благодаря, че Васил беше видян, тъй като родното ни място е надалеч - на границата с Гърция. Той постоянно прави положително, освен за България, само че и там, където живее също. Нека положителното да заразява ", пожела и сестра му Руска Байрактарова при приемането на премията.

Васил Байрактаров е бежанец в Съединени американски щати, който има огромен транспортен и риъл естейт бизнес, основан в Чикаго. В началото работел като водач на тир и последователно започвал да купува свои камиони. Така придобил огромен автопарк със стотици камиони. Освен бизнес в превоза и логистиката Байрактаров развива сполучливо ползите си и в региона на недвижимите парцели.

Построил е, има и отдава чартърен над 160 първокласни жилището в Чикаго.

През последните 15 години се трансформира в един от най-щедрите донори на българската общественост в Чикаго с необикновен фокус върху образованието и културата.

През годините Васил Байрактаров, беше този, който спонсорираше културните събития на българските учебни заведения, даряваше техническото им съоръжение, обзавеждане, доставяше ги с просветителни материали и им помагаше във всичките им потребности.

Той e този, който спонсорира съвсем всички български събития в Чикаго насочени към опазване на българските устои. Генерален спонсор беше на Международните състезания “Моята гатанка " и “Васил Левски " на Детската телевизия " Аз мога, аз знам ", " Малко Българско Училище " и БУЦ " Знание ". Негова е и концепцията за плана “Всяко българско дете да има достъп до българско учебно заведение ", където подпомагаше фамилии, които одеве са пристигнали в Чикаго или имаха потребност от помощ, с цел да може и техните деца да посещават българско учебно заведение. Години наред Васил Байрактаров правише красива и радостна Коледата на децата на Център “Знание ", като купуваше дарове за всички деца. За 12- тия рожден ден на БУЦ " Знание " ни зарадва с ново обзавеждане на стаите на центъра.

В родното си село Црънча той построи състезателен парк за над 1 млн. - върху 6 дка земи на неговата фамилия, както и на в допълнение закупена от местнитежители. Васил е построил също игрище за мини футбол, за тенис и волейбол, многофункционална сцена и огромен детски парк. Има и чешма с 4 чучура. Дарявал е за учебното заведение, гробищния парк и други инициативи в родното си село. Паркът се намира на към 400 метра в западния завършек на селото по посока скалното светилище Скалето. 

От парка се разкрива живописна панорама към каньона на реката, планините в Северна Гърция и Югозападна България.

Паркът действително може да се употребява непрекъснато - сложени са 64 лампи. Дори учениците ще могат да организират част от игрите си в образователните стратегии тук. Училището в Црънча е предпазено и в него учат 28 деца, само че няма такава добра база, споделя кметът Недко Хаджиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР