Вашингтон. Заради недостатъчен брой кораби, които да доставят суровини от

...
Вашингтон. Заради недостатъчен брой кораби, които да доставят суровини от
Коментари Харесай

Bloomberg: В света може да възникне дефицит на тоалетна хартия

Вашингтон. Заради непълен брой кораби, които да доставят първични материали от Южна Америка, в света може да възникне недостиг на тоалетна хартия, предизвестява организация Bloomberg .

Бразилската компания Suzano Papel e Celulose, най-големият производител на дървесна маса - полуфабрикат за редица артикули, в това число тоалетна хартия, предизвестява, че „ световният дефицит на транспортни контейнери може да докара до усложнения в доставките на първични материали “.

Компанията извършва към една трета от международните доставки на дървесна маса. Според организацията тя употребява обособени превозвачи за транспорт на първични материали - кораби, предопределени за транспорт на дребни и насипни товари. През последните месеци има изострен дефицит на контейнери и кораби за тяхното превозване в света заради нараствания размер на морския трафик. Според основния изпълнителен шеф на бразилската компания Валтер Шалке рецесията се задълбочава и в този момент има дефицит на кораби за насипни товари.

Значителни разстройства в търговията с целулоза „ в последна сметка може да повлияят на предлагането на тоалетна хартия, в случай че производителите не разполагат с задоволително ресурси “, отбелязва Bloomberg.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР