Вашингтон вече открито изразява резерви към осъществимостта на Източносредиземноморския газопровод

...
Вашингтон вече открито изразява резерви към осъществимостта на Източносредиземноморския газопровод
Коментари Харесай

САЩ се усъмниха в осъществимостта на газопровод до Гърция, който подкрепяха

Вашингтон към този момент намерено показва запаси към осъществимостта на Източносредиземноморския газопровод и това дейно подкопава амбициозния план, считан за сложен за реализиране от самия край, " Катимерини ".

Според дипломатически източници на " Катимерини " Съединените щати виждат компликации във финансирането на плана, който. Според вестника Атина към този момент е била известена за тези съображения, дружно с израелските и кипърските управляващи.

Промяната (проектът се ползваше с откритата поддръжка на Съединени американски щати по времето на президента Доналд Тръмп, изразявана от държавния му секретар Майк Помпео) се базира на решението да не се поддържат енергийни планове, които влияят неподходящо на околната среда.

Позицията на Вашингтон не се отнася за газовите връзки на Гърция с България и Северна Македония. На по-широко равнище - в Източното Средиземноморие - обаче американската страна " счита, че приоритет би трябвало да се даде на кабелите за съгласуваност в електрическата енергия ", с цел да се свържат структурите и пазарите на Гърция, Израел и Кипър, само че и Египет.

Европейският съюз счита газопровода по дъното на Средиземно море с дъжина 1250 км за доста значим, само че източникът на " Катимерини " отбелязва, че Гърция ще вземе поради и финансовите параметри на плана. Той бе посочван от Вашингтон в последните години като следващата стъпка за независимостта на Европейски Съюз от съветски газ.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР